Prokurör küsis Mikk Tarrastele eluaegset, kaitsja 14 aasta pikkust vangistust

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Mikk Tarraste tulistas mullu suvel Lihula külje all surnuks kaks inimest ja vigastas veel mitut, sealhulgas väikesi lapsi.
Mikk Tarraste tulistas mullu suvel Lihula külje all surnuks kaks inimest ja vigastas veel mitut, sealhulgas väikesi lapsi. Foto: Urmas Luik

“Ma sain aru, et jään ellu,” on Mikk Tarraste põhjendanud, miks ta mullu suvel pärast tulevahetusi end üles anda otsustas. “Elu on talle antud, aga nüüd tuleb tal vastu võtta ka eluaegne vangistus,” lausus prokurör Gardi Anderson kohtusaalis.

“Minimaalne, mida kohus kannatanute heaks teha saab, on mõista maksimaalne karistus,” rääkis Anderson.

“Kümne kuu jooksul pole see isik meilt vabandust palunud, ehkki tal on olnud selleks võimalus,” lausus tapetud Ülle Heinveri tütar ja raskelt vigastatud laste ema Siret Kesküla. “Ajakirjandusse läkitatud diktaat ei näita kahetsust. Loodan, et tal on julgust olla nii palju mees, et võtta vastu maksimaalne karistus.”

“Keeruline hindamise koht, aga kui Virgot Rägastik poleks Tarrastele järgnenud ega karjunud: “Seis, tulistan!”, poleks praegu vaja seda teemat käsitleda," sedastas Tarraste kaitsja Rünno Roosmaa. "See on mõttekoht ka politseile: kuidas toimida häireolukordades?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles