Vutinaiskond tegi ühegi mänguta ajalugu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Vaprakesed pääsesid karikavõistlustel nelja hulka.
Vaprakesed pääsesid karikavõistlustel nelja hulka. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Vapruse jalgpallinaiskond pääses esimest korda klubi ajaloos karikavõistluste poolfinaali.

Seejuures ei pidanud meistrisarjas mängiv tiim tipptulemuse nimel midagi tegema, sest nende veerandfinaali vastane, rahvaliigas palliv Põhja-Tallinna Volta andis loobumiskaotuse. 

Volta naiskonna peatreener Priit Simson põhjendas Soccernetile loobumiskaotust koroonapiirangutest tingitud ebavõrdsete tingimustega. 

“Aus vastus on see, et kuna meil ei olnud ettevalmistuseks aega, pole võistkond minu hinnangul mänguks valmis. See ei ole sportlikult võrdne, kui meistriliiga naiskonnad tegid terve talve trenni ja said taliturniiri mänge, rahva- ja amatöörliigad olid aga kõik lukus. Meie viimane kontrollmäng oli detsembri keskel. Minu silmis ei ole sportlikus printsiibis õige, kui öeldakse, et nüüd tuleb nädala pärast poolprofessionaalse Vaprusega mängima minna,” selgitas rahvaliiga tiimi treener. 

Neljast veerandfinaalist mängitakse vaid pool, sest mänguta andis alla Nõmme Kalju naiskondki, kel pärast treener Fredo Getulio Aurelio ahistamisskandaali on raskusi tiimi kokkusaamisega.

Nõnda on karikavõistlustel konkurentsi jäänud meistriliiga satsid. Veerandfinaalides madistavad omavahel Saku Sporting ja Tallinna Flora ning Suure-Jaani ja Tallinna Kalev. Peale Vapruse on poolfinaali koha taganud Põlva Lootos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles