Vaktsineerimine Haigla kutsub kaitsesüstima üle 50aastasi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Esimest korda kutsutakse Pärnu haiglasse vaktsineerima terveid inimesi, kes sündinud aastal 1971 või varem. 
Esimest korda kutsutakse Pärnu haiglasse vaktsineerima terveid inimesi, kes sündinud aastal 1971 või varem. Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Pärnu haigla ootab nädalavahetusel esimest korda vaktsineerima kõiki terveid üle 50aastasi elanikke ja neidki, kel esimene juubel sel aastal veel ees. 

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Margit Suhhostavetsi sõnutsi on haiglal eelolevaks nädalavahetuseks olemas 732 vaktsiinidoosi, millest umbes 300 suhtes on veel võimalik aeg broneerida. Haigla esindaja täpsustas, et kaitsesüstitakse Pfizeri vaktsiiniga Comirnaty.

Kui kõik riskirühma kuuluvad täiskasvanud ja üle 65aastased terved inimesed saavad süstiaja ise broneerida patsiendiportaalis digilugu.ee, siis üle 50aastased soovijatel on võimalik esialgu aega kinni panna vaid haigla registratuuri telefonil 4473 300 (E-R 7.30–18).

“50+-inimestel tekib võimalus üleriigilises digiregistratuuris vaktsineerimisaega valida alles esmaspäeval, 3. mail,” selgitas Suhhostavets. 

Üle 700 vaktsiinidoosi süstimisega on haiglas kahel päeval ametis neli õde ja neli ämmaemandat. Neid aitab 25-liikmeline tugimeeskond, et tagada turvaline patsientide liikumine ja sujuv töökorraldus.

Suhhostavetsi hinnangul tunnevad inimesed vaktsiini vastu huvi ja arvata võib, et sel nädalavahetusel seda Pärnus üle ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles