Tammearu teenis esimese välislepingu (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Märt Tammearu kandis tänavuse hooaja Eesti meistermeeskonnas ehk Tartu Bigbankis põhipommitaja rolli.
Märt Tammearu kandis tänavuse hooaja Eesti meistermeeskonnas ehk Tartu Bigbankis põhipommitaja rolli. Foto: Tairo Lutter

Võrkpallur Märt Tammearu astub oma karjääris pika sammu edasi, sest liitub Belgia valitseva meistri Roeselare Knackiga, mis osaleb Euroopa tugevaimas eurosarjas ehk meistrite liigas. See on 20aastase pärnumaalase esimene välisleping.

Lõpe külast pärit nurgaründaja alustas meistriliiga karjääri 2016. aastal Pärnu võrkpalliklubi ridades. Kui esiti oli perspektiivikas pallur vahetusmängija, tutvustas Tammearu end laiemale üldsusele 2018. aasta Balti liiga final four’is, mil liidrite nigela mängu järel tõusis pingilt ja etendas olulist rolli Pärnu tiimi hõbedavõidus. Nõnda omistati toona 17aastasele noormehele üks kahest finaalturniiri parima nurgaründaja autasust.

Järgmisest hooajast napsas noore ässa enda ridadesse juba Tartu Bigbank, kus ta tänini mängis. Kolme hooaja jooksul oli Tammearu Taaralinna meeskonna üks liidritest ja võitis nii Balti liiga (2019), Eesti karikavõistlused (2020) kui Eesti meistritiitli (2021).

Järgmisest hooajast pallib ta Belgia tippmeeskonnas. Knack on 12kordne Belgia meister ja 14kordne karikavõitja. Samas tiimis on mänginud teinegi pärnumaalane Raimo Pajusalu (2006–2009).

Eesti meeste rahvuskoondis, kuhu Märt Tammearu kuulub, kogunes selle nädala alguses Tartusse, et valmistuda Euroopa kuldliiga mängudeks.
Eesti meeste rahvuskoondis, kuhu Märt Tammearu kuulub, kogunes selle nädala alguses Tartusse, et valmistuda Euroopa kuldliiga mängudeks. Foto: Margus Ansu

Tammearu tunnistas Võrkpall24-le, et belglaste kaheaastase lepingu pakkumine tuli talle üllatusena. Noormees ei uskunud, et tema esimene välisleping viib ta kohe nõnda vägevasse tiimi, mis mängib meistrite liigat. Pakkumisi tuli mujaltki.

“Teised klubid polnud tasemelt nii tugevad ja ka pakkumised polnud sellised, mis oleks mind kõnetanud,” rääkis 20aastane võrkpallur. “Olen põnevil ja ootusärevus on suur. Mulle ei öeldud, kas mind võeti põhimeheks või varumängijaks. Loodetavasti kellegi koht algkuuikus pole naelutatud ja mängivad need, kes parasjagu paremad on. Kindlasti on raske ja tuleb palju võidelda, et põllule pääseda.”

Noorteklassis harjutas siit kandi mees Pärnu spordikoolis Toomas Jasmini käe all ja U20 eaklassis võideti Eestis kõik, mis võita andis. Tammearu valiti iga kord meeskonna parimaks. Varasem noortekoondiste liider kuulub nüüd juba Eesti meeste rahvuskoondise kandidaatide hulka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles