Mägisalu lõpetas olümpiakvalifikatsiooni pronksiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu (valges) alistas avavoorus kindlalt ungarlase.
Helary Mägisalu (valges) alistas avavoorus kindlalt ungarlase. Foto: United World Wrestling/Facebook

Bulgaaria pealinnas Sofias toimus teine ja ühtlasi viimane maadluse olümpiakvalifikatsioon, kus võistlesid need maailma matimehed, kel veel Tokyo pilet lunastamata. 

uni 60kiloste Kreeka-Rooma maadlejate seas asus heitlusse Vändra Suure Karu Poegade atleet Helary Mägisalu. 23aastane eestlane alustas turniiri hästi, kui võitis avaringis ungarlase Krisztian Kecskemeti 4:1.

16 parema hulgas tuli mullusele Pärnumaa parimale meessportlasele vastu Moldova maadleja Victor Ciobanu. Omavahel madistasid nad ka 2019. aastal maailmameistrivõistlusel ja siis jäi 6:1 peale moldovlane.

Nüüdki alustas Ciobanu teravamalt ja läks 4:0 juhtima. Vändralane ei jätnud jonni: puksis vastase ringist välja ja võttis Ciobanu rünnaku vahele, pausiks oli seis 3:4. Teise poolaja alguses säras tablool juba viik, sest Mägisalu lükkas taas vastase ringist. 

Paraku püsis viigiseis vaid kümme sekundit, kuniks moldaavlane sai vändralase haardesse ja tegi kaks kahepunktist heidet. Ciobanu kontrollis ka viimast kaht minutit ja ehkki eestlane sai kolm sekundit enne lõppu veel punkti, pääses 8:5 võiduga veerandfinaali Moldova esindaja. 

Nõnda lõppes Mägisalu olümpiaunistus, sest suurvõistluse pileteid jagus vaid finalistidele.

Küll sai Mägisalu jätkata lohutusringis, sest Ciobanu pääses finaali. Seal alistas vändralane tadžiki Firuz Mirzoradzhabovi 9:7 ja kuna grusiin Dato Chakhartishvili loobus pronksimatšist, lõpetas eestlane olümpiakvalifikatsiooni kolmanda kohaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles