Graafik ⟩ Nakatumine on möödunud nädalaga samal tasemel

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnumaal on viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta 402, mis on samal tasemel eelmise nädalaga.
Pärnumaal on viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta 402, mis on samal tasemel eelmise nädalaga. Foto: Urmas Luik

Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaal 311 koroonaviiruse testi, neist positiivseks osutus 30 ehk 9,6 protsenti.

Pärnumaal on viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta 402, mis püsib eelmise nädalaga samal tasemel.

Vähemalt 30aastased inimesed saavad COVID-19 vastu vaktsineerimiseks digiregistratuuris aega broneerima hakata alates tänasest.

Esmaspäeval, 17. mail kell 19 avaneb digiregistratuuris broneerimisvõimalus kõigile alates 16 eluaastast.

COVID-19-vastase vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul otsustas töörühm alustada 30aastastele vaktsineerimisvõimaluse pakkumist varem, et hajutada digiregistratuuri ja sellega seotud haigla IT-süsteemide koormust.

Esmaspäeval saab end COVID-19-süstile kirja panna pärast tööpäeva lõppu seetõttu, et sel päeval kinnitavad tootjad vaktsiinide tarnegraafikud, mis võimaldavadki õhtul avada uued vaktsineerimisajad juunisse. “Soovime digiregistratuuri koormust vähendada päevasel ajal, mil seda rakendust kasutavad paljud inimesed ka muudel eesmärkidel kui vaktsineerimiseks aja broneerimine,” lisas Seer.

“Kindlasti on nii laupäeval kui ka esmaspäeva õhtul-teisipäeval taas oodata digiregistratuuris järjekordi, sest inimeste huvi vaktsineerimise vastu on suur,” ütles Seer. “Eilne kogemus üle 40aastaste vanuserühmale broneerimise võimaldamisega näitas aga, et kui mõned tipptunnid välja arvata, siis inimesel tuleb digiregistratuuri sisselogimiseks oodata alla tunni. Ja õhtul ning järgmisel päeval sai juba vaktsineerimiseks aega valida ilma igasuguse järjekorrata.”

Keskmine ootejärjekord oli neljapäeval 30, pikim 104 minutit.

Et digiregistratuuri koormust vähendada, paluvad vaktsineerimise korraldajad arvestada, et neil inimestel, kes esimene doos käes, ei tule enam uut aega broneerida. Neile on teise kaitsesüsti tegemise aeg esimese doosi manustaja juures juba antud. Ka neil, kes on koroonaviirust juba põdenud, pole põhjust kiirustada: soovituslik on vaktsineerida ühe doosiga vähemalt kuus kuud pärast tervenemist.

Uued vaktsiinitarned saabuvad Eestisse iga nädal ning mai ja juuni jooksul saavad kõik soovijad esimese doosi COVID-19-vaktsiini.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 317,5 ja esmaseid positiivseid tulemusi tehtud testidest 6,9 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 14 uut COVID-19-juhtumit, haiglaravi vajab 212 patsienti. Haiglaravil patsientide keskmine vanus on 66 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60aastased 152 inimest (71 protsenti).

Ööpäevaga suri kolm koroonaviirusega nakatunut. Kokku on Eestis surnud 1220 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Ööpäeva vältel manustati 8791 vaktsiinidoosi, kaitsesüste on tehtud 397 247 inimesele, vaktsiinikuur on lõpetatud 178 659 inimesel. Üle 70aastastest 64 protsenti on saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi. üle 60 protsendi üle 70aastaste vanuserühmast on vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles