Motosportlased tõid Saku maratonilt tosin auhinda

Joel Kukk
Copy
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad kannatuste rajale.
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad kannatuste rajale. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa võidusõitjad saavutasid kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste avaetapil Saku-Männiku rajal neli esimest, kaks teist ja kuus kolmandat kohta.

Klassis E1 kihutas Pärnu motoklubi sportlane Tiitus Enjala teise auhinna vääriliselt, klubikaaslane Mart Vandel tuli neljandaks ja Marek Trei Paikuselt oli viies. Hobisõitjate B-klassis nautis võidurõõmu pärnakas Mati Nuut.

Üle 40aastaste konkurentsis oli kiireim Aivo Rabbi ja kolmanda koha sai Vesa Lindholm. Mõlemad mehed esindavad Paikuse motoklubi. Kümme aastat eakamate seenioride seas pani oma paremuse maksma Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius. Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov oli neljas ning Nikopensiuse klubikaaslased Tony Võsanurm ja Jüri Koger kihutasid vastavalt kuuenda ja 11. koha vääriliselt. Õrnema soo võistlusel teenis teise auhinna Agnes Võsanurm.

Pärnu motoklubi värvides kihutav Mati Nuut teenis Sakus hobisõitjate B-klassis esimese auhinna.
Pärnu motoklubi värvides kihutav Mati Nuut teenis Sakus hobisõitjate B-klassis esimese auhinna. Foto: Rauno Kais

Enduurotsiklite klassis tuli Jarmo Lehiste Paikuselt kolmandaks ja neljas oli Märt Heinlik Tihemetsa motoklubist. Algajate klassis sai Oliver Toomela (Paikuse MK) kolmanda koha. Hobisõitjate C-klassis võistles neli pärnakat: Aron Annerviek oli kuues, Raido Kiisk kaheksas, Genry Arras üheksas ja Mattias Graumann 11. D-klassi arvestuses said Pärnu motoklubi sportlased Argo Põder ja Risto Vanatoa vastavalt viienda ja kümnenda koha ning Virkko Parts Paikuse klubist oli 15.

Neljarattaliste tsiklite konkurentsis saavutas Hegri Sutt ATV-klassis esikoha. Kolmanda auhinna vääriliselt kihutasid Virgo Mitt

quadracer

’ite hobiklassis ja Meelis Mäeots ning Kardo Saarmann võistkondlikus arvestuses.

Paikuse motoklubi raudvara Toivo Nikopensius pani seenioride seltskonnas oma paremuse maksma.
Paikuse motoklubi raudvara Toivo Nikopensius pani seenioride seltskonnas oma paremuse maksma. Foto: Rauno Kais

“Tänu öösel sadanud vihmale oli Saku-Männiku liivarada väga heas korras,” rääkis Nikopensius. “Sõitjaid oli erakordselt palju ja kõigis 16 masinaklassis käis võidu nimel kõva andmine. Kestuskrossidele tuleb pikem vahe sisse, kuid enduuro Eesti meistrivõistluste järgmine etapp on juba juuni esimesel laupäeval Saaremaal. Nädal hiljem võistleme Tori-Jõesuus ja pika traditsiooniga Paikuse enduuro toimub 4. ja 5. juulil.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles