GALERII ⟩ Pärnu Sadama korvpallurid lõpetasid hooaja hõbedaselt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnus Sadam - Kalev/Cramo.
Pärnus Sadam - Kalev/Cramo. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskond sai täna kätte klubi ajaloo kõrgeima tunnustuse: Eesti meistrivõistluste hõbemedalid. Viimaseks jäänud matšis tuli tunnistada tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo 96:70 paremust. 

Pärnul oli koduses spordihallis kolme võiduni mängitavas seerias selg vastu seina: ehkki finaali avalahing võideti 81:76, oli kahes järgnevas parem Kalev, vastavalt 85:80 ja 68:53.

Heiko Rannula saatis neljandas lahingus Pärnu eest algkooseisus platsile kolm tagamängijat: Edon Maxhuni, Robert Valge ja Märt Rosenthali, eesliinis Kristjan Kangur ja Lauris Blaus.

Roberts Stelmahers pani vastu ühe pika – Devin Thomase ja neli tagamängijat: Marcus Keene’i, Martin Dorbeku, Tanel Kurbase ja Chavaughn Lewise.

Matš algas pärnakatele kurjakuulutavalt, sest Kalev viskas esimese viie minutiga 18 silma. Tulemuslikult toimis pika ja lühikese ehk Thomase ja Keene’i koostöö: duona olid nad panustanud 14 silmaga. Ja kui Keene järgmisel rünnakul kolmese kõmmutas (21:13), võttis Rannula aja maha. 

Ei oska küll öelda, mis võlusõnad Rannula mängijatele edastas, aga neist oli kasu. Ja kuidas veel! Pärnu hoidis vastaseid veerandi lõpuni ehk üle nelja minuti kuival ja võitis avaveerandi 22:21. Maxhuni kontol oli juba 14 punkti.

Kui esimeses kahes lahingus kasutas Rannula kaheksamehelist rotatsiooni, siis teiseks veerandiks oli platsil käinud juba üheksa meest. Vahetusest sekkusid nii Mihkel Kirves, Linards Jaunzems kui 18aastased noored Hugo Toom ja Kasper Suurorg. Viimasena mainitu oli platsil olnud vaevu minuti, kui tabas kaugviske. Möödus minut ja järgnes teinegi. Siiski hoidis ohje Cramo, kes läks poolajapausile 53:47 eduseisus. Kuuma käega Maxhuni oli paugutanud 24 silma.

Kui pärnakad naasid riietusruumist kiiresti, siis kalevlased arutasid sõjaplaani pikalt ja tulid väljakule väga vihaselt: kärmelt venitasid nad vahe kahekohaliseks ja enne otsustavat neljandikku juhtis Eesti esiklubi 15ga (74:59). Arvestades, kui isukalt kalevlased võitlesid, näis, et pealinlased enam edu maha ei mängi. Oli näha, et Kalev tahab seeria lõpetada nüüd ja kohe, selmet teha seda kahe päeva pärast.

Nii oligi. Kalevlased venitasid viimase veerandi alguses vahe 24 silmani ja mäng oli tehtud. Matši lõpus said oma oskusi näidata vahetusmängijad.  

Maxhuni kogus viimaks 26 silma, viis söötu ja neli lauapalli. Suurorg lisas 11 ja Kangur kümme punkti. Kalevi eest esines vägevalt tagamängijate duo Lewis-Keene: esimene tõi üleplatsimehena 31 ja teine 23 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles