Graafikud ⟩ Paigalseis: nakatumine ei taha kuidagi väheneda

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haiglas oli täna hommikul 18 koroonapatsienti.
Pärnu haiglas oli täna hommikul 18 koroonapatsienti. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Viimaste aja nakatumisnumbrid ei taha siin kandis kuidagi langeda, sest inimeste ohutunne on pärast piirangute leevendamist langenud.

Möödunud ööpäeval tehti pärnumaalastele 495 koroonaviiruse testi, millest 19 ehk 3,8 protsenti osutus positiivseks.

Pärnu keskuslinna lisandus 11 nakatunut ja osavaldadesse kolm. Kolm koroonaviirusega nakatunut tuvastati Tori valla asukate seas, positiivse proovivastuse said üks Lääneranna ja Põhja-Pärnumaa elanikest.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on siin kandis endiselt kõrge, ent see on hakanud langema. Eilse seisuga oli nakatumisnäit 385, nädal varem 420. Enim nakatunuid on Ida-Virumaal, kus kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on 653. Madalaim nakatumisnäit on Hiiumaal (54). Eesti keskmine viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 304,5 ja esmaste positiivsete tulemuste protsent 6,5.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam tõdes, et viimaste nädalate nakatumisnumbrid on siin kandis paigale jäänud ega kipu langema.

Peamised põhjused, mis viiruse leviku kahanemist pärsivad, on tema hinnangul inimeste ohutunde vähenemine ja kokkupuudete arvu suurenemine. “Piirangute leevenedes ei kiputa hoidma vahet, käiakse külas ja kohtutakse inimestega sagedamini kui varem,” loetles Juhkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles