Bensiiniliitri hind alistas 21 krooni piiri

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla
Tankla Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna hommikul langetas Olerex diislikütuse hinda kolme sendi ja tõstis mootoribensiinide hindu kahe sendi võrra liitri kohta, mis tähendab, et bensiiniliitri hind kerkis krooniarvestuses üle 21 krooni.

ERRi uudisteportaali andmetel tõstsid Neste ja Statoil juba eile õhtul mootoribensiinide hindu kahe sendi võrra liitrilt, samas langetasid aga kolme sendi võrra diislikütuse hinda.

Mootoribensiini 95 hind kerkis selle tulemusena näiteks Olerexi tanklates 1,344 euroni ehk 21,02 kroonini.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles, et viimastel päevadel on erinevate mootorikütuste hinnad maailmaturul liikunud erisuunaliselt.

«Kui diislikütuse hind on eeskätt tänu USA dollari nõrgenemisele euro suhtes langenud, siis bensiini hind maailmaturul püsib südatalve kohta ebaharilikult kõrge.

Lisaks dollari odavnemisele peaks bensiini hinna languse kasuks rääkima suured laovarud ja väga nõrk nõudlus USAs. Vaatamata sellele on bensiin Euroopas kallinenud. Nende asjaolude koosmõjul näemegi jaeturul harvaesinevat pilti, kus talve harjal diislikütus odavneb ja bensiin kallineb,» selgitas Moppel.

Uued hinnad Olerexi kiirjaamades on järgmised:
 
Bensiin 95 1,344
Bensiin 98 1,384
Diislikütus 1,379
 
Olerexi teenindusjaamades on hinnad kuni 1,6 senti kallimad.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles