Järelvaadatav ⟩ Mitu nädalat ilma juhtideta olnud Saarde saab uue vallavanema ja volikogu esimehe

Pärnu Postimees
Copy
Saarde volikogu seisab silmitsi juhtimiskriisiga.
Saarde volikogu seisab silmitsi juhtimiskriisiga. Foto: Urmas Luik

Täna toimub Saarde volikogu erakorraline istung, et valida paar nädalat juhtideta olnud omavalitsusele vallavanem ja volikogu esimees. 

Mullu juuli keskel esitasid üheksa volinikku toonasele vallavanemale Eiko Tammistile ja volikogu esimehele Kadri-Aija Viigile umbusaldusavalduse, mis sai kokku läbiminekuks vajalikud hääledki. Umbusaldajate seas olid siis opositsiooni kuulunud valimisliidu Uus Saarde kõik viis esindajat: Väino Lill, Andres Annast, Janek Ilves, Heli Juhkamsoo ja Avo Tursk. Samuti volikogu ainus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Margus Kukk ja võimuliidu valimisliidu Koduvald liikmed Kalle Song, Peep Paimre ja Ülo Liblik.

Pärast võimupööret valiti volikogu esimeheks Song ja aseesimeheks Lill. Vallavanemaks nimetati Annast, kes enne seda oli ametis Lääneranna vallavalitsuses.

Juhtimiskriis hakkas idanema läinud aasta lõpus, kui oma tagasiastumisest teatas vallavalitsuse liige Jaanus Männik (valimisliit Koostöö). Tema asemele nimetati Saarde maaspetsialist Andrus Lillemaa. Märtsi alguses lahkus vallavalitsusest Avo Tursk ja eelmise kuu algul teatas lahkumissoovist apoliitiline vallavalitsuse liige Külli Karu. Misjärel teatasid lahkumisest vallavanem Annast (tema viimane tööpäev oli 11. mail) ja volikogu esimees Song.

Pärast seda kestsid mitu nädalat läbirääkimised selle üle, kellest saavad valla järgmised liidrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles