Teoorjusest vabaks? ⟩ Kinnistuomanikud võivad pääseda kõnniteede hooldamise kohustusest

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Isamaalasest parlamendiliige Andres Metsoja leidis enda erakonna esitatud eelnõu arutlusel, et paljudel inimestel on näiteks kõnniteelt lume lükkamise kohustust keeruline täita.
Isamaalasest parlamendiliige Andres Metsoja leidis enda erakonna esitatud eelnõu arutlusel, et paljudel inimestel on näiteks kõnniteelt lume lükkamise kohustust keeruline täita. Foto: Erik Peinar

Eile läbisid riigikogus esimese lugemise kaks eelnõu, millest mõlemaga tahetakse vähendada koduomanike kohustusi omavalitsustele kuuluvate kinnistute heakorra tagamisel.

Linnades, alevikes ja alevikes asuvate kodude omanikele on pandud kohustus hoida enda kinnistu kõrval korras sellega piirnev omavalitsuse maa või osa sellest. Muu hulgas tähendab see näiteks, et hoolitseda tuleb talvise libedatõrje eest koduesistel kõnniteedel.

Sellise kohustuse vastu on Pärnus üsna häälekalt võidelnud vanapärnakas Naali-Marie Liivrand, kes on niisugust sundust nimetanud teoorjuse tänapäevaseks vormiks. Tema ja veel paljude kinnistuomanike muret tahavad nüüd leevendada sotsiaaldemokraadid ja isamaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles