Irina Talviste: Ainult usaldusliku koostööga saame kolmanda silla valmis

Irina Talviste
, Reformierakonna Pärnu juht ja Pärnu Linnavolikogu liige
Copy
Rba-Laia tänava sild Pärnus, Pärnu kolmanda silla konstruktsiooni mudel. Autor arhitekt Mari-Liis Vunder.
Rba-Laia tänava sild Pärnus, Pärnu kolmanda silla konstruktsiooni mudel. Autor arhitekt Mari-Liis Vunder. Foto: Mari-Liis Vunder

Pärnu kolmanda silla projekt on kütnud kirgi juba mõnd aega, kuid nüüd on valeväited võtnud võimust, varjutades tegelikke seisukohti. Tsiteerides Winston Churchilli: vale on poolel teel ümber maailma, enne kui tõde püksid jalga saab. Sama on juhtunud Pärnu uue silla plaaniga. Kõlavad loosungid, et Reformierakond ei soovi linna uut silda. Mis siis õigupoolest toimub?

Poliitika põhineb usaldusel

Märtsikuu algul kutsus Jüri Ratas Reformierakonna Pärnu delegatsiooni Tallinna Toompeale. Kohtumisel osalesid Keskerakonnast veel Andrei Korobeinik ja Marko Šorin. Sel kohtumisel oli loomulikult juttu Pärnu kolmandast sillastki. Reformierakonna piirkonna juhina andsin selge signaali, et kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium esitab Pärnu uue silla riigipoolse rahastuse terviklahenduse, on meie toetus projektile kindel.

Kahjuks on Keskerakonna Pärnu piirkonna äsja valitud juht võtnud eesmärgiks esitada jätkuvalt valeväiteid, nagu võitleks Reformierakond Pärnu uue silla vastu. Tuletan meelde, et poliitikas ja kohalikus elus saab asju korda saata ikka usalduslike suhete ja koostööga, teisiti ei ole see mõeldav. Teadlik valeväidete esitamine usaldust just ei kasvata, vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles