Galerii ⟩ Pärnumaa noorkotkad ja kodutütred sättisid võistlusmatkal sihid sirgeks

Pärnu Postimees
Copy

Möödunud nädalavahetusel kogunesid noored riigikaitsehuvilised, et osaleda juba kolmandat aastat toimunud Pärnumaa noorkotkaste ja kodutütarde võistlusmatkal Sirge Siht. Jõukatsumise rändauhinna viisid teist aastat järjest koju Audru vanemad noorkotkad.

Kolm päeva kestnud, ligemale 45 kilomeetri pikkuse võistlusmatka kestel tuli lahendada nutikust, osavust ja täpsust nõudvaid ülesandeid. Lõpujooks, veetakistus ja finiš ootasid osalejaid Kõveri puhkekülas.

Noorte Kotkaste Pärnumaa maleva pealikule ja võistluste peakorraldajale Alar Tammele meeldis enim, et aastast aastasse on järjekindlalt tõusnud osalevate võistkondade arv ja nende sooritusvõimegi on märkimisväärselt paranenud. Samuti tõi ta esile asjaolu, et võistlust korraldavasse toimkonda on hakatud tulema suisa perekonniti: kui näiteks kaitseliitlasest isa on tulnud maastikule askeldama, ei jäeta koju abikaasat ega järelkasvugi.

Võistlusmatkal pandi riigikaitsehuviliste teadmised ja oskused proovile.
Võistlusmatkal pandi riigikaitsehuviliste teadmised ja oskused proovile. Foto: Margit Kaur

Peakohtunik Kuldar Merimaa sõnutsi pöörasid korraldajad võistlust kujundades tähelepanu meeskondlikule koostööle ja tal oli hea meel näha, et osalejad olid selles tublid. Merimaa hinnangul oli võistlejatel kodutöö tehtud ja matkal pandi ennast tõsiselt proovile.

Üldarvestuses võidu saavutanud Audru noorkotkaste võistkonda kuulusid Alvar Kästik, Rihard Rokk, Mehis Vanamölder ja Kaspar Veskimägi. Teisele kohale tõusid kodutütred rühmast Jaagupi Karud ning kolmanda koha napsas endale Audru ja Paikuse tüdrukute ühisvõistkond. Eraldi peetud kodutütarde arvestuses saavutasid Küberkotkaste rühma neiud debüüdiga kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles