Graafikud ⟩ Viirusekandjaid tuli juurde nii Pärnusse kui kolme valda

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu mobiilne koroonaviiruse testimispunkt.
Pärnu mobiilne koroonaviiruse testimispunkt. Foto: Urmas Luik

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Pärnumaal 208 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli üheksa ehk neli protsenti testide koguarvust. Kõik uued nakkuskandjad suunati eneseisolatsiooni.

Kokku on viiruskriisi ajal kodumaakonnas teadaolevalt kroonviirusega nakatunud 5377 elanikku, neist 39 on viirusega nakatunud viimase nädala jooksul.

Uutest nakatunutest elavad Pärnus neli (keskuslinnas kaks ja osavaldades kaks), Läänerannas kolm ning nii Tori kui Põhja-Pärnumaa vallas üks. Lõunapoolsemate valdade, Kihnu, Häädemeeste ja Saarde elanike seas nakkuskandjaid viimase nädala jooksul tuvastatud ei ole.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Pärnumaal 102,1, mis on Eesti keskmisest näidust (97,6) pisut suurem.

Kõrgeim on nakatumisnäit Ida-Virumaal (211,5) ja madalaim Järvamaal (6,6).

Pärnu haiglas viibib ravil kolm COVID-19-haiget. Uusi ravialuseid ei lisandunud, ent kojugi ei pääsenud ükski koroonapatsient.

Eile vaktsineeriti 870 pärnumaalast. Vähemalt ühe vaktsiinidoosi on saanud 47,2 protsenti täiskasvanutest. Ühe korra on kaitsepookimine tehtud 32 909 inimesele, kuuri on lõpetatud 20 089 elanikku.

Eile analüüsiti Eestis 3946 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 68 ehk 1,7 protsenti testidest.

Enim uusi positiivseid testitulemusi lisandus Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 23 inimesel. Rapla- ja Ida-Virumaale tuli juurde kümme, Tartu- ja Viljandimaale kolm, Valga- ja Lääne-Virumaale kaks uut nakkusjuhtu, Põlva- ja Võrumaale vaid üks  nakatunu. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Neljal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates seitse uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab ühtekokku 74 patsienti. Haiglaravil patsientide keskmine vanus on 69 aastat.

Eile suri koroonaviirusega nakatunud 62aastane mees. Kokku on Eestis surnud 1265 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Ööpäeva jooksul manustati 9574 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 507 923 inimesele, neist 307 488 vaktsineerimiskuur on lõpetatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles