VIDEO ⟩ Kindel: Pärnu korvpallimeeskond läheb eurosarja ja peatreenerina jätkab Rannula

Märt Pilme
, reporter
Copy
Heiko Rannula alustab sügisel kaheksandat hooaega Pärnu korvpallimeeskonna eesotsas. 
Heiko Rannula alustab sügisel kaheksandat hooaega Pärnu korvpallimeeskonna eesotsas. Foto: Tairo Lutter

Heiko Rannula kinnitas, et jätkab uuel hooajal Pärnu Sadama korvpallimeeskonna peatreenerina. Kaheksas järjestikune hooaeg suvepealinna tiimi eesotsas tuleb 37aastasele juhendajale aga teistsugune, sest lõppenud hooaja Eesti hõbedasats hakkab kaasa lööma tugevuselt neljandas eurosarjas ehk FIBA Europe Cupil.

“Kindel on see, et me seal osaleme. Lahtine on veel, kas alustame alagrupiturniirilt või eelringist. See sõltub sellest, kui palju ja mis tasemel meeskonnad osalevad. Kõik ei ole meie kätes, aga mõlemad variandid on olemas,” rääkis Rannula klubi vahendusel.

Lootsi sõnul on veel vara öelda, kui suur hulk eelmise hooaja mängijaid tiimis jätkab, ent Rannula usub, et umbes pooled. Läbirääkimised käivad ja esiti alustatakse eestlastest. Praeguseks on teada, et üks mullune põhimees, Märt Rosenthal, suundus järgmiseks hooajaks Tartu meeskonda – see lõi meeskonna komplekteerimisel kaardid pisut sassi.

“Töö käib, põhimõtteliselt kõikidel positsioonidel. Kui tahame Euroopas konkurentsivõimelised olla, peame korraliku põhituumiku saama. Kuna nüüd on Eesti meistriliigas üks sats juures, siis läheb mängijate pärast kõvaks võitluseks – Eesti mängijad on praegu kõrges hinnas,” viitas juhendaja tippkonkurentsis debüteerivale Viimsi võistkonnale. “Praegu ma veel nimesid nimetada ei saa, sest keegi pole kindlat jah-sõna öelnud. Loodame, et nädala-kahe pärast oleme juba targemad.”

Rannula kinnitas, et lisajõudu hangitakse ka piiri tagant. Nagu igal aastal, proovitakse hakkama saada maksimaalselt kolme välismängijaga. Räägitud on näiteks mulluse liidri Edon Maxhuniga, kellel on pakkumisi ka kõvematest liigadest ja suurema rahakotiga klubidelt. Seni pole soomlane kuhugi alla kirjutanud ja Rannula sõnutsi tehakse mängujuhile kindlasti omapoolne pakkumine. 

Rannula ei välistanud, et tagasi tuuakse mõni korvpallur, kes varem on Sadamas pallinud. “Eestlaste ring on ju teatavasti suhteliselt väike. Osa mängijaid, kes on Pärnus mänginud, aga eelmisel hooajal ei mänginud, on meil uuesti silmapiiril,” kinnitas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles