Galerii ⟩ Suvepealinnas üles seatud rändnäitus julgustab visadusele

Copy

Tartu ülikooli rändnäitus “Läbi kukkumiste tähtede poole” toob alates tänasest pärnakateni lood ülikooliga seotud inimestest, kes on julgenud riskida ja põruda ega ole jonni jätnud.

Iseseisvuse väljakul avatud näitusel saab tutvuda tosina looga, mis jutustavad, kuidas eksimustest ja luhtumistest on sündinud erilised ideed. Need lood kinnitavad, et tagasilöökide talumine on osa elust ja raskused on enne edu saavutamist sageli paratamatud. “Soovime selle näitusega tähelepanu juhtida laialt levinud väärarvamusele, justkui peaks eesmärkide poole püüeldes alati kõik esimese korraga õnnestuma,” sõnas Tartu ülikooli turunduse peaspetsialist Marleen Otsus.

Näitus on inspireeritud ülikooli tänavusest maine- ja sisseastumiskampaaniast ning soovist julgustada tulevasi sisseastujaid põrumishirmust üle saama ja eesmärkide nimel edasi pingutama. Tutvuda saab Eesti ajaloost tuntud teadlaste ja kultuuritegelaste elu põnevate tõikadega: teiste hulgas on näituse kangelased Anton Hansen Tammsaare, Georg Friedrich Parrot, Juri Lotman, Liidia Poska-Teiss ja Artur Lind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles