Intervjuu ⟩ Wendre juht: Ehk on vaja vaid üks tablett sisse võtta ja edasi joosta või võimelda

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Meelis Milder on seadnud eesmärgiks võtta Wendret sellisena, nagu see on, ja püüda teatud protsesse mitte lahti lammutada, vaid paremaks teha.
Meelis Milder on seadnud eesmärgiks võtta Wendret sellisena, nagu see on, ja püüda teatud protsesse mitte lahti lammutada, vaid paremaks teha. Foto: Jüri Looring

Veidi üle kuu aja Pärnu suurimat ettevõtet juhtinud Meelis Milder arvab, et saab talle antud aastaga vajalikud muudatused ellu viia ja vahepeal kaduma kippunud töörahu taastada. Selle ala nõustaja ja õpetajana usub ta loomulikku juhtimisse.

Wendre tegevjuhi kabineti suurel töölaual on vaid mõned korralikult virna pandud dokumendid. Mine võta kinni, on see sisseharjunud korraarmastusest või lihtsalt liiga lühikesest ajast selles ametis, aga sisseastujale jätab hea mulje. Milderi suviselt kerge riietus ja vaba suhtlusstiil loovad omakorda mõnusa õhkkonna pikemaks vestluseks. Suurt juhti ja tunnustatud juhtimiseksperti tema olekust küll kusagilt välja ei paista.

Paraku peame alustama sellest, et Wendre on olnud viimasel ajal paljudel hambus seoses ajakirjanduses levinud infoga halvast sisekliimast ja juhtimisvigadest. Kuidas kommenteerite?

Asi sai alguse Äripäeva artiklist, mis oli selgelt halva alatooniga ja kunstlikult seoseid loov. Kui võrdlesin seda oma varasemate teadmistega Wendrest, siis ei klappinud need kaks pilti omavahel kuidagi. Kuna Baltika ja Wendre on mõlemad oma ala juhtivad ettevõtted nii väikesel Eesti kui pisut suuremal Balti turul, siis olin olukorraga päris hästi kursis. Kõik see tekitas väga ebameeldiva tunde. Minu peas oli Wendre hästi efektiivne tootmise arendamisele orienteeritud ettevõte koos suurepärase müügivõrguga. Sellist tulemust saavad teha ainult väga pühendunud inimesed. Ent mõistsin, et mingi probleem seal peab olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles