GALERII Taaramäe ja Sander tulid Eesti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Rein Taaramäe võitis järjekordse Eesti meistritiitli.
Rein Taaramäe võitis järjekordse Eesti meistritiitli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna selgusid Valgas Eesti rattameistrid eraldistardist sõidus. Meeste seas võidutses Rein Taaramäe, naisjuunioride hulgas Laura Lizette Sander.

Mehed läbisid 31,3 kilomeetrit. Taaramäe väntas keskmiselt 49,1 kilomeetrit tunnis, saades kirja aja 38.14. Pärnumaalase võit oli kindel: ta edestas Norman Vahtrat 42 sekundiga ja pronksi teeninud Artjom Mirzojevit minuti ja 53 sekundiga.

Teine vändralane Gert Kivistik oli 22 sportlase hulgas kümnes (+3.21).

“Minu juunikuu peamine eesmärk oligi edukas esinemine eraldistardi Eesti meistrivõistlustel. Trenni olen viimasel ajal pigem vähe teinud, circa kaks tundi korraga, et Vueltaks võimalikult hästi välja puhata,” ütles Taaramäe pressiteate vahendusel, lisades, et ootab juba augustis toimuvat suurtuuri. “Olengi viimasel ajal palju just temposõidurattaga treeninud ja spetsiaalseid harjutusi teinud. Teadsin täpselt, mis tasemel ma olen ja kuidas tänast sõitu sõita. Sõitsin vastavalt oma võimetele ja olin enesekindel.”

Naisjuuniorid pedaalisid 22 kilomeetrit. Sander läbis selle 31 minuti ja 38 sekundiga ning edestas oma põhikonkurenti Elisabeth Ebrast vaid kahe sekundiga. Seejuures sõitis 17aastane pärnakas pea 40 sekundit kiiremini kui naiseliidi ehk täiskasvanute võitja. Pärnu kalevlasele mõõdeti viie sportlase hulgas keskmiseks kiiruseks 39,8 kilomeetrit tunnis. Välismaal esindavad mõlemad piigad Taani klubi Team Rytger. 

Pärnu klubi Püha Loomaaed esindaja Enn Kuusk saavutas meesseenioride kaheksandas eaklassis pronksi.

Grupisõidu Eesti meistrid selguvad pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles