Pildid ja video ⟩ Pärnumaal vohas viimaste aastate suuremaid kanepikasvandusi (1)

Kati Saagim
Copy

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid eelmisel nädalal kinni neli meest, keda kahtlustatakse suures koguses narkootikumide käitlemises ja kanepi ebaseaduslikus kasvatamises grupis. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti kahtlustatavad eeluurimise ajaks vahi alla.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid 15. juunil Tallinnas ja Harjumaa eri paikades kinni neli meest, keda kahtlustatakse narkootikumide käitlemises. Läbi otsiti meeste elukohad ja Pärnumaal asuv hoonekompleks, kuhu oli püsti pandud mastaapne kanepikasvandus. Kokku leiti hoonest ligemale 600 kanepikahtlusega taime, kanepiõisikuid ja hulk taimekasvatamise seadmeid nagu soojustuslambid, niisutus-, tuulutus- ja filtreerimissüsteemid. Peale selle saadi kätte umbes kümme kilo purustatud kujul kanepit. 

Kohtuekspertiis annab vastuse äravõetud taimede ja õisikute täpse koostise kohta.

Seni kogutud andmetel jõudis kanep Pärnumaalt peamiselt pealinna tänavatele.

Raigo Aas, ringkonnaprokurör

Kahele 44aastasele mehele, 27- ja 25aastasele mehele esitati kahtlustus narkootikumide käitlemises ja kanepi ebaseaduslikus kasvatamises grupis. Kriminaalmenetlust juhtiva ringkonnaprokuröri Raigo Aasa sõnutsi näitab kohapeal avanenud vaatepilt, et mehi on alust kahtlustada väga suure koguse keelatud aine käitlemises ja kasvatamises pikema aja vältel. “Õiguskaitseasutuste teravik on suunatud ennekõike narkootiliste ainete müügist rikastujate tegevuse tõkestamisele ja nii suurte koguste puhul ei ole kahtlust, et kanepitaimi kasvatati müügi eesmärgil. Menetlusega seni kogutud andmetel jõudis kanep Pärnumaalt peamiselt pealinna tänavatele,” märkis Aas.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Rait Pikaro andmeil on kõnealune kanepikasvandus üks suurimaid, mis viimastel aastatel Eestis leitud. “Kahtlustatavate tegevuse kestus ja teenitud kuritegelik tulu on peamised küsimused, millele kriminaalmenetluses vastuseid otsime. Kõige olulisem on, et lõpetasime keelatud aine tootmise, nii rikutakse eelkõige noorte inimeste tervist. Politsei pingutused narkokurjategijate tabamiseks jätkuvad,” ütles Pikaro, tänades tähelepanelikke inimesi, kes politseid kahtlasest tegevusest iga päev teavitavad. “Narkovihjeid ootame jätkuvalt e-posti aadressil pohja.vihje@politsei.ee. Koos panustades suudame mõjutada musta narkoturgu ja teha uimastimüüjate elu võimalikult keeruliseks,” kinnitas politseiametnik.

Kokku leiti hoonest ligemale 600 kanepikahtlusega taime, kanepiõisikuid ja hulk taimekasvatuse seadmeid nagu soojustuslambid, niisutus-, tuulutus- ja filtreerimissüsteemid. 
Kokku leiti hoonest ligemale 600 kanepikahtlusega taime, kanepiõisikuid ja hulk taimekasvatuse seadmeid nagu soojustuslambid, niisutus-, tuulutus- ja filtreerimissüsteemid. Foto: Põhja prefektuur

Prokuratuur taotles kohtult meeste vahistamist kohtueelse uurimise ajaks. “Kohus nõustus prokuratuuriga, et vabaduses võivad mehed jätkata kuritegude toimepanemist, mistõttu nad võeti esialgu kaheks kuuks vahi alla,” lisas prokurör.

Kriminaalmenetlus jätkub ja kohtueelset uurimist juhib Põhja prefektuur.

Pärnumaale oli püsti pandud mastaapne kanepikasvandus.
Pärnumaale oli püsti pandud mastaapne kanepikasvandus. Foto: Põhja prefektuur
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles