Vanemuine toob Endlasse “Peeter Paani”

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval etendub Endlas Vanemuise ballett "Peeter Paan".
Esmaspäeval etendub Endlas Vanemuise ballett "Peeter Paan". Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vanemuine annab esmaspäeval, 26. jaanuaril Pärnu Endlas Oksana Titova tantsulavastusega “Peeter Paan” kaks külalisetendust.


“Peeter Paan” on kogupere balletilavastus kuulsast poisist, kes ei kasva kunagi suureks. Briti kirjaniku James M. Barrie fantaasiaküllane lugu toodi Eestis vaatajani esimest korda tantsukeeles.



“Peeter Paani” libreto autor, koreograaf ja lavastaja on Oksana Titova Estoniast.



Peeter Paani tantsib Pärnus Colin Thomas Maggs, Wendy osas on Nashua Mironova, Tinker Bellina astub lavale Mai Kageyama ja kapten Konkskäena Ilja Mironov. Lavastuses tantsivad Vanemuise kogu paljurahvuseline balletitrupp ning Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased.



“Peeter Paani” etendused algavad 26. jaanuaril kell 12 ja 18, 11 peab Vanemuise teatri balletijuht Mare Tommingas loengu “Kuidas valmistutakse balletiks”. Loengut pääsevad tasuta kuulama kõik, kes on lunastanud pileti kell 12 algavale etendusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles