Galerii ⟩ Kogenud süstasõitja katsetas Sindi kärestiku võistlusrada

Copy

Õige pea toimub Sindi paisu asemele rajatud kärestikul esimene rahvusvaheline veespordivõistlus. Kärestikule püstitatud rippväravate vahel treenis hiljuti süstaslalomist Siim Peetris, Läänemaalt pärit mees, kes maailmas rännates tegi alaga tutvust. Peetris kuulub nii võistluse korraldustiimi kui osalejate nimistusse.

Süstasõiduga ühel pool, haarab veesportlane mängleva kergusega bussikatuselt kanuu ja toob selle jõekaldale. Sõiduriistade võistluskaal jääb üheksa kilo kanti, kergemaga ei lasta starti. “Aluse kerge kaal on oluline, et ta oleks paremini juhitav,” selgitas Peetris.

Sindi kärestikuga jäi Peetris rahule: vesi oli 26 kraadi ja vool parajalt kiire. “Loodame, et veetase väga ei lange, korra juba lõin vees pea vastu kivi,” rääkis enesestmõistetavalt kiivrit kandnud Peetris, kel võistlusrajalt kõrvale kaldudes aergi korduvalt veealuste kivide vastu kolksatas.

Kui süsinikust tehtud sõidukiga peaks kivi otsa sõitma, puruneks see kohe. “Harrastajatel on targem plastsüstadega sõita,” jagas äsja väravate vahel siksakitanu soovitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles