Lucas Leok pani Pärnus oma paremuse maksma

Copy
Lucas Leok (nr 711) kihutas Pärnu lennuvälja motopargi rajal mõlemas finaalsõidus esimesena finišisse.
Lucas Leok (nr 711) kihutas Pärnu lennuvälja motopargi rajal mõlemas finaalsõidus esimesena finišisse. Foto: Igor Tseskidov

Motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni etapil Pärnu lennuvälja motopargi rajal kihutas Aigar Leoki poeg Lucas EMX65 klassi mõlemas finaalsõidus esimesena finišisse.

Avasõidu lõpetas teisena Karl Teesalu ja kolmas oli lätlane Toms Dankerts. Teises sõidus suutis juba stardist teise koha haaranud lõunanaaber oma positsiooni hoida ja kolmandana lõpetas Teesalu. Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas etapivõidu regiooni liidrina jätkav Leok, Dankertsile kuulus teine ja Teesalule kolmas auhind. Eestlastest mahtus esimese kümne hulka veel viis poissi. Enriko Peilman oli viies, Aston Allas seitsmes, Leslie Puller kaheksas, Marten Raud üheksas ja Enri Lustus kümnes.

EMX85 klassis oli parim lätlane Janis Martins Reisulis, kes võitis mõlemas sõidus kindla esikoha. Teise koha punktid kogus Tanel Leoki poeg Sebastian ja kolmandaks tuli võitja kaasmaalane Markuss Kokins. Sebastiani noorem vend Travis saavutas neljanda koha, Jasper Kõiv oli kaheksas, Jan-Marten Paju üheksas ja Kaspar Uibu kümnes.

Naiste Vana Maailma tšempionaadil sai hooaja esimese etapivõidu avasõidu teisena ja teise sõidu esimesena lõpetanud sakslanna Anne Borchers. Pjedestaali teise astme hõivas hollandlanna Shana van der Vlist ja kolmandaks tuli Mathea Selebu Norrast. Karleen Randver sai Eesti parimana 13. koha, Marleen Valdas oli 14., Juta Saan 15. ja Lisanne Lensment 16.

Vahesõitudes kihutasid kohalikud sportlased kolmes arvestuses. MX Pro klassis oli kiireim Jan Jakobson, teiseks tuli Danel Dreving ja kolmas oli Risto Ild.

Hobisõitjate klassis võttis võidu Aron Annerviek, järgnesid Mattias Graumann ja Mark Tori. Juunioride konkurentsis pani oma paremuse maksma Joosep Pärn, teise auhinna teenis Tristan Loob ja kolmanda koha sai Hugo Nork.

Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni viimane etapp sõidetakse augustis Lätis ja nii 65 kui 85 klassi kümme paremat pääsevad EM-finaali Itaalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles