Pärnumaal valmistatud hokikeppe kasutatakse kogu maailmas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistes valmistatud hokikeppi kasutab ka Venemaa koondise väravavaht Mihhail Birjukov.
Võistes valmistatud hokikeppi kasutab ka Venemaa koondise väravavaht Mihhail Birjukov. Foto: /www.frontierhockey.com

Pärnumaal Võistes hokivarustust valmistav osaühing Frontier Hockey varustab hokikeppidega tuntud hokikoondiseid üle maailma.


Eestisse müüdud varustus moodustab ettevõtte toodangust alla poole protsendi. Eelmisel nädalal saadeti 1000 hokikeppi Ameerika Ühendriikidesse NHLi klubile New York Islanders, kohe sõidetakse messile Las Vegasesse, vahendas ERR.ee "Aktuaalne kaamerat".



Neljale eestlasest osanikule kuuluvas Frontier Hockeys töötab 30 inimest, kuus valmistatakse keskmiselt 10 000 hokikeppi, peale selle muudki hokivarustust. Firma üks osanik on rohkem purjetajana tuntud Imre Taveter, kes käis võistlemas nii Sydney kui Ateena olümpiamängudel. Taveter oli omal ajal Viisnurgas hokitootegrupi müügijuht. 2001. aastal rajas ta koos kaaslastega oma firma, mis asub endise Võiste karusloomakasvanduse hoones.



2006. aastal sai firma rahvusvahelise hokiliidu sertifikaadi, mis lubab Frontieri kaubamärki kandvat varustust kasutada nii maailmameistrivõistlustel kui olümpiamängudel. Eesti firmale teevad alltöövõttu firmad Hiinas, Tšehhis ja Slovakkias. Väikese Pärnumaa firma toodangut kasutatakse üle maailma.



"Põhiliselt kõik suuremad hokiriigid ongi esindatud, töötame seal oma edasimüüjate abil," rääkis Taveter, kelle sõnul on edu alus oskuslik ja kohusetundlik Eesti töötaja. "Teine pool on tublide edasimüüjate võrgu loomine."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles