Hoiatus ⟩ Pedofiil korraldas lastele paljastavate fotode võistluse, võidutöö eest pakuti pentsikut auhinda

Kristjan Lossmann
Copy
Sotsiaalmeedias levivatest pettustest ja kahtlase sisuga postitustest tuleb kindlasti teavitada nii politseid kui portaalihaldureid.
Sotsiaalmeedias levivatest pettustest ja kahtlase sisuga postitustest tuleb kindlasti teavitada nii politseid kui portaalihaldureid. Foto: CHRIS DELMAS

Mõni aeg tagasi ilmus sotsiaalmeediavõrgustiku Facebook gruppi postitus fotokonkursist. Selles paluti lastel endast paljastavaid pilte saata, vastutasuks lubati auhindu, peaauhinnaks suurt toavaipa.

Pärnumaa veebikonstaabli Karmen Raua sõnutsi on politsei postitusest teadlik, kuid ühtegi avaldust seoses konkreetse juhtumiga esitatud ei ole. Raud lisas, et sotsiaalmeedia puhul on äärmiselt oluline, et portaalide ja gruppide haldajad ning moderaatorid jälgiksid nende haldusalasse jäävate postituste sisu kriitiliselt ja pööraksid tähelepanu potentsiaalselt kelmustele ja süütegudele õhutavatele postitustele. “Isegi juhul, kui postitatud sõnumi sisus otsest seaduserikkumist või üleskutset selle toimepanemisele ei sisaldu, tuleb alati kaaluda, kas postituse sõnum on kooskõlas või läheb hoopiski vastuollu ühiskonnas kehtivate ühiste väärtuste ja hoiakutega,” märkis Raud.

Pärnumaa veebikonstaabel Karmen Raud soovitab olla internetis võõrastega suheldes väga ettevaatlik ning mitte jagada endast ega teistest ilma luba küsimata pilte.
Pärnumaa veebikonstaabel Karmen Raud soovitab olla internetis võõrastega suheldes väga ettevaatlik ning mitte jagada endast ega teistest ilma luba küsimata pilte. Foto: Politsei- ja piirivalveamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles