VIDEO ⟩ Ameerikas karjääri ühe vägevaima võidu teeninud kettagolfar Kristin Tattar: Uskumatu!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Alyssa Van Lanen

Eesti aja järgi täna öösel olid kettagolfisõbrad naelutatud arvutite taha, sest Maarjamaa edukaim disc-golfar Kristin Tattar heitles USAs spordiala hinnatuima võistlussarja Disc Golf Pro Touri etapil kõrgete kohtade eest.

Ehkki pärnaka poolehoidjatel võis unetunde väheks jääda, ei pidanud nad pettuma – Tattar jättis kõrgetasemelisel mõõduvõtul seljataha mitu maailmameistrit ja krooniti 38 naise hulgas Discraft Great Lakes Openi võitjaks.

Kui viimane vise maandus korvis ja teadustaja hõikas tšempioni nime välja ning ulatas Tattarile võidukarika, läksid kahekordsel Pärnumaa parimal naissportlasel silmad märjaks. Profisportlase sõnutsi said emotsioonid temast võitu, sest seljataha oli jäänud keeruline periood.

Nimelt on pärnakas koduriigist ja perest eemal olnud juba kaks kuud: kui USAs on Tattar eri võistlustel tuuritanud kuus nädalat, tuli enne lombi taha reisimist koroonareeglite täitmiseks veeta kaks nädalat Schengeni alast väljaspool. Ühes kettagolfarist elukaaslase Silver Lätiga valiti sihtkohaks Horvaatia. Paraku vaevas 29aastast naissportlast trauma, mille tõttu ei läinud kõik eelnevad võistlused soovitud rada pidi.

“Eriti oluliseks ja tähtsaks teeb selle võidu see, et see tuli just praeguse reisi ajal. MM oli minu jaoks erakordselt keeruline (Tattar saavutas viienda koha, M. P.) ja ma ei suutnud mingit rütmi ega enesekindlust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles