Kalvi Kõva: Maalapsed ei tohi kaitsesüstita jääda

, Riigikogu SDE fraktsiooni aseesimees
Copy
Et kõik lapsed saaksid koolis käia, et klassiuksed jääksid neile terveks õppe­aastaks lahti, tuleb ühiselt pingutada valitsusel, omavalitsustel, koolidel, medit­siinisüsteemil ja lastevanematel.
Et kõik lapsed saaksid koolis käia, et klassiuksed jääksid neile terveks õppe­aastaks lahti, tuleb ühiselt pingutada valitsusel, omavalitsustel, koolidel, medit­siinisüsteemil ja lastevanematel. Foto: Tairo Lutter

Kooliaasta läheneb hirmuäratava kiirusega. Küllap panevad üles rühkivad koroona­näitajad, karmid nakatumisprognoosid ja visalt edenev vaktsineerimine ärevalt põksuma enamiku lapsevanemate ja ka väga paljude ­koolinoorte südame. Kas koolid jäävad ikka sügisel avatuks või ootab taas ees distantsõpe? Kuidas pidada vastu, kui uuesti tuleb kogu kodune elu ümber korraldada? Kuidas hoida laste vaimset tervist ja täita nende hariduslikke lünki? Põhjust muretseda on küll ja veel.

Juuli viimasel nädalal katkestas peaminister Kaja Kallas oma puhkuse ja nentis ilmselget tõsiasja, et vaktsineerimise tasemega ei saa kuidagi rahul olla. Ehk siis tunnistas, et valitsus ei ole hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles