Järelvaadatav ⟩ Paikusel tutvustati Põlendmaa tuulepargi planeerimise esimesi samme

Pärnu Postimees
Copy

Mullu suvel näitasid nii Tori vald kui ka Pärnu linn rohelist tuld Põlendmaa tuulepargi eriplaneeringu algatamiseks. Pea aasta hiljem on jõutud asukoha eelvaliku lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise plaani tutvustami­seni. Täna Paikuse osavalla­keskuses toimuvat arutelu saab jälgida Pärnu Postimehe otseülekande vahendusel.

Eriplaneeringu eesmärk on selgitada välja elektrituulikute pargi ala ja määrata sealsete ühendusteede paigutus. Enefit Green ASi kavandatava tuulikupargi hinnanguline suurus on 800 hektarit, sinna soovitakse püstitada kuni seitse tuulikut, mille kõrgus oleks kuni 290 meetrit. Peale selle on Metsagrupp OÜ esitanud taotluse algatada eriplaneering Põlendmaa külas 4,82ruutkilomeetrise ala suhtes, et rajada ettevõtte omandis kinnistutele tuulepark.

Ala, kus tuulikutele kohta otsima hakatakse, hõlmab Paikuse osavallast 113,7 ruutkilomeetrit. Selle sisse jääb Põlendmaa küla ja osa Seljametsa külast. Samuti puudutab eriplaneering ligi 38ruutkilomeetrist ala Tori vallas Kildemaa külas, kuhu on planeeritud ­kuni neli tuulikut.

Praeguseks on asi nii kaugel, et avalikkusele tehti kättesaadavaks eriplaneeringu lähteseisukohad ja keskkonnamõju strateegilise hindamise plaan. Arvamusi eriplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise väljatöötamise kavatsuse kohta saab saata kuni 9. septembrini.

Arutelu toimub täna 15–17 Paikuse osavallakeskuse esi­mese korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles