Valgevenelased tutvustavad villa õuel pärnakaile oma rahvakultuuri

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Esimest korda toimusid nime “Valgevene talu kallistab Eesti talu” kandvad folklooripäevad mullu suvel Kuressaares. Tänavu jõuab järg Pärnu kätte.
Esimest korda toimusid nime “Valgevene talu kallistab Eesti talu” kandvad folklooripäevad mullu suvel Kuressaares. Tänavu jõuab järg Pärnu kätte. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Pärnu juugendliku Ammende villa õuel sagib täna ja homme ringi tavatult palju valgevene rahvusest inimesi, sest siin toimub sündmus “Valgevene talu kallistab Eesti talu”.

Mullu tutvustasid Eestis elavad valgevenelased oma rahvus­kööki, -käsitööd ja -tantse esimest korda Kuressaares. Seekord toimuvad sama nimega folklooripäevad Pärnus, mis valiti Eestimaa valgevenelaste assotsiatsiooni presidendi Nina Savinova sõnutsi välja just seetõttu, et võrreldes teiste suuremate linnadega ei ole siin selle rahvusvähemuse kultuuriüritusi kuigivõrd veel ­olnud ning neid teatakse-tuntakse vähe. Samal ajal on Eestis väga palju valgevene inimeste kollektiive, aga nad tegutsevad Tallinnas või mujal. Villa väravast on seega oodatud sisse astuma eelkõige just kõik pärnakad, kel huvi valgevene kultuuriga lähemalt tutvuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles