SUUR PILDIGALERII ⟩ Legendaarne aastajooks lõppes masendava meeleolu ja pisaratega

Copy

Aastajooksu kuues etapp Niidupargis jäi olude sunnil viimaseks: Raeküla metsa viiekilomeetrisele ringile tänavu ei jõutudki.

“Lõppes see lugu ära, piirangud tulevad,” ohkas mõõduvõtu peakohtunik Priit Neeme nukralt, viidates 9. augustist jõustuvatele koroonanõuetele. “Nuttu oli oi kui palju. Eelmine etapp alustasin juttu sellega, et Eesti tuli olümpiavõitjaks – naeru ja rõõmu oli palju. Seekord siis pisarad, meeleolu oli masendav.”

Viimaseks jäänud etapil lippas 137 jooksusõpra. Kolmekilomeetrisel distantsil võidutses meestest SK Altiuse atleet Karl Mäe (10.00,1), kes edestas 14 sekundiga Anu jooksutrennide esindajat Indrek Oja. Naistest oli väledaim Birgit Pihelgas (11.13,3), kes jättis noore altiuslase Viola Hambidge’i 45 sekundi kaugusele. 500meetrisel lastejooksul oli tüdrukutest parim Elisabeth Kõiv (1.49,5) ja poistest Romet Lille (1.54,8).

“Mäe ja Pihelga jaoks alles aastajooksud algasid, kogusid kahe silla jooksuks jõudu. Aga nüüd jääb seegi kindlasti ära. Nutune seis,” nentis Neeme, kelle sõnul jääb ära ka klubi Tervisesport korraldatav meremiilijooks rannaliival, mis oli planeeritud 10. augustile. “Seda ei saa ka kuhugi kaugemale lükata – selge see, et koroonanumbrid järjest suurenevad.”

Nõnda lipati tänavu aastajooksul vaid kuuel korral. Üldvõitjad selguvad nelja etapi tulemusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles