Täiendatud ⟩ Papiniidus võttis mehitamata õhusõiduk jalad alla (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Energia tänaval hoonesse sissemurdnu viis kaasa drooni.
Energia tänaval hoonesse sissemurdnu viis kaasa drooni. Foto: Remo Tõnismäe

Eile sai politsei teate, et Papiniidu kandis tungiti sisse ettevõtte tööruumidesse ja haihtunud on suure summa väärtuses firma vara.

Eile sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Pärnus Energia tänaval läbi akna sisse murtud ühte kontoriruumi, kust varastati droon DJI Mavic 2 Enterprise ja Kyoritsu elektroonilisi mõõteseadmeid. Hoone ruumid ei olnud elektroonilise valve all.

Politsei teeb veel tõendite kogumiseks tööd ja selle käigus kontrollitakse ka valvekaameraid, kui nende vaatevälja midagi sündmusega seotut jääda võis.

Esialgsel hinnangul ulatub ettevõttele kuritööga tekitatud varaline kahju ligemale 10 000 euroni.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Pille Juhkovi sõnutsi võidakse varastatud esemeid vahetult pärast kuritegu või ka hiljem pakkuda müügiks, seega tuleb pealtnäha põhjendamatult odava või kahtlase päritoluga toodete ostmisel alati ettevaatlik olla. “Juhul kui keegi on ostnud varastatud eseme, siis selle ilmsikstulemisel jääb ostja neist esemetest ilma,” selgitas prokurör.

Juhtumi asjus alustati kriminaaluurimist varguse paragrahvi alusel. Varguse ehk võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil määratakse kas rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus. Kui vargus on toime pandud sissetungimise teel, mõistetakse kas rahaline karistus või kuni viis aastat vangistust.

Kui kellelegi pakutakse selliseid esemeid müügiks või märkab keegi neid kusagil mujal, eriti kui nende päritolu ei ole selge, siis palutakse sellest politseile teada anda numbril 444 6622.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles