GALERII UUEST SPORDIHOONEST ⟩ Janar Sõber: Lääneranna noored on sportlikud ja mina vaatan tulevikku väga lootusrikkalt

Märt Pilme
, reporter
Copy

Lääneranna spordikooli esimene aasta läks kui lennates ja asjad loksuvad vaikselt paika. Küll janunetakse oma ala fanaatikute ehk treenerite ­järele.

Jaanuaris uksed avanud uus Lihula spordihoone võõrustas eelmisel nädalal esimesi Eesti meistrivõistlusi, kui tšempionaadile kogunesid sumokad.

Samas hallis tegutseva Lääneranna spordikooli direktori, maadlustreeneri ja ühtlasi mõõduvõtu korraldaja Janar Sõbra kinnitusel oldi spordirajatise esimeseks suuremaks kondi­prooviks valmis vastu võtma 100–200 atleeti.

Avamisüritus

“Paraku tuli kohale vaid 37 võistlejat,” nentis eestvedaja. “Aga eks ma võta siis seda kui peaproovi juunioride Eesti meistrivõistlusteks maadluses, mis tulevad meie saali 2. oktoobril. Saime kogu oma meeskonna uues majas ära proovida ja kõik läks ootuspäraselt.”

Võistlejate arvukust pärssis tõsiasi, et samal ajal toimusid Valgas maadlusvõistlused. Suuremat mõju avaldas see, et kui tavaliselt on esivõistlustel juuniorid ja täiskasvanud koos, siis seekord saadeti inimeste hajutamise eesmärgil Lihulasse vaid vanemad. Osa sumokaid jäi tulemata koroona tõttu, olles lähikontaktsed.

Pärnumaad esindas ainsana Lääneranna spordikooli 16aastane õpilane Stefan-Lauri Mölder, kes sai kaela hõbemedali. Spordikooli üht esinumbrit ­Eerik Panka ei julgetud sumoringi saata, sest tema valmistub Kreeka-Rooma maadluse MMiks.

“Igaks juhuks,” märkis treener. “Sumos pole kukkumised üldsegi kontrollitud ja risk on kõrge. Meil käis kiirabigi: oli üks tõsisem trauma ja sportlane viidi haiglasse. Sumos ju rammitakse ja jõud, mis mõjuvad, on väga suured.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles