PILDID ⟩ Sütevaka pere tervitas kooliaastat vabas õhus

Meelis Kalme
, reporter
Copy

Täna keskpäeval alustas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi koolipere Brackmanni pargis uut kooliaastat.

Valdavas osas koolides tähistatakse õppeaasta algust tarkusepäeval, 1. septembril, kuid mõnes haridustemplis toimub aktus juba sel nädalavahetusel. Sütevaka õpilaste kooliaasta algas klassijuhatajatunniga, misjärel mindi rongkäigus Brackmanni parki pidulikule avaaktusele.

“Rikkus ei ole häbeneda. Aga tõeline rikkus ei paista välja. Mis kasu on tühjana seisvatest klassi- ja kooliruumidest, kui neis ei ole mingisugust elu? Iga kooli tõeline väärtus on tema inimesed. Just omavahelised suhted, koostegutsemine, koosolemine. Sünergia, mis tekib. Kui me oleme koos, muudame üksteist paremaks,” alustas kooliaasta avakõnet Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets, kes tervitas ja õnnitles eraldi veel kõiki neid, kes Sütevakas kas esimest aastat või hakkavad siin õpinguid lõpetama. “Algused ja lõpud on olulised,” rõhutas koolijuht.

Direktori teatel sõidab koolipere juba homme kolmeks päevaks laagrisse. Teadmiste päeval, 1. septembril on vaba päev ja 2. kuupäevast läheb lahti tavapärane õppetöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles