GALERII ⟩ Muulijooksul triumfeerisid Karl Mäe ja Birgit Pihelgas

Copy

Viiruse leviku ja valitsuse kehtestatud piirangute tõttu jäi tänavu mitu Pärnumaa rahvajooksu ära. Siiski silkas suvepealinna plaažil augusti viimasel päeval toimunud muulijooksul ligemale 170 eri vanuses spordisõpra.

Pärnu Kahe Silla klubi ja Tartu GoRun jooksusarja eestvedajate rannaliival korraldatud uue jooksuürituse süda asus Aloha surfiklubi juures. 3,5kilomeetrise muulini ja tagasi kulgenud põhijooksu lõpetas 98 spordisõpra, kellest kaugemalt tulijad olid külla sõitnud Tartust.

Meestest võitis oodatult 11.06,5ga viimastel aastatel peamiselt staadionijooksule keskendunud SK Altiuse esindaja Karl Mäe. Talle järgnesid pikalt võitjaga koos püsinud Franko Reinhold (11.11,6) ja Martin Tarkpea (11.59,3).

“Loomulikult tulin randa võidumõtetega. Teadsin, et suudan vahefinišiski rivaale edestada. Koroonaajal olen staadionilt rohkem välja saanud, käinud rahvajooksudelgi,” rääkis võidumees.

Naiste seas ei leidunud vastast Peterspordi esindajale Birgit Pihelgasele (13.18,6), kellele järgnesid omanimelise jooksugrupi eestvedaja Anu Piiroja (13.53,10) ja sama tiimi liige Mirtti Verbitskas (14.18,3).

Pihelgas hindas ürituse kordaläinuks. “Rannas oli väga mõnus võistelda. Ilm oli ilus ja kaasaelajaid palju,” rääkis võidunaine, kelle sõnutsi läks ta algusmeetritest peale mõttega esikoht kindlustada.

Võitjad Karl Mäe ja Birgit Pihelgas.
Võitjad Karl Mäe ja Birgit Pihelgas. Foto: Elise Saarna

Kuni 18aastaste poiste hulgas oli kiireim Pärnu spordikooli ujuja Denis Moskalenko (13.34,7) ja samaealistest piigadest Lisett Alt (14.33,3).

Meenutamaks annulleeritud meremiili jooksu, fikseeriti 1852 meetri punkti – nii pikk on meremiil – esimesena läbinud mees ja naine, kelleks osutusid üldvõitjad.

“Meremiilijooksuga alustati 42 aastat tagasi ja tänavu oli mure, et järjepidevus katkeb. Õnneks korraldati uus – muulijooks – ja ajalugu oli päästetud,” rääkis kohtunikuametis olnud Priit Neeme.

Lastejooksudest said osa kuni nelja-, viie- kuni seitsme ja kaheksa kuni kümneaastased. Võitjad selgusid kahes vanemas earühmas: kuni seitsmeaastastest võidutsesid Uku-Pärt Talvik ja Regiina Roomet, vanimas grupis Tormi Pajusalu ja Elisabeth Kõiv. Kolme vanusegrupi peale sai jooksurõõmust osa 70 tulevikulootust, kellest noorimad – emade-isade käevangus – olid vaid aastased.

“Ehkki jooksu väljakuulutamise hetkel teadsime, et uued piirangud hakkavad kehtima ülemaailmsel tarkusepäeval, toodi kõigi osalejate tausta kontrollimise vajadus varasemale,” rääkis üks korraldajaist Vahur Mäe. “Meile oli see esimene kord uutes oludes korraldada ja tulime kenasti toime. Oli neidki, kes koroonatõendi puudumise tõttu eemale jäid, ent nurinat kostis pigem vähe.”

Teine korraldaja Jaanus Mäegi pidas hilissuvist jooksu kordaläinuks. “Piirangute ajal on tähtis, et rahvas sai üle pika aja päriselt kokku tulla. Oli tunda ja näha, et spordisõbrad nautisid täiel rinnal,” hindas eestvedaja.

Vanusegrupi võitjad

P14: Lukas Ilisom

P18: Denis Moskalenko

M: Karl Mäe

M40: Allan Jaakson

M50: Lembit Künnapas

M60: Maido Kaljur

T14: Egle-Eliise Kurg

T18: Lisett Alt

N: Birgit Pihelgas

N35: Anu Piiroja

N45: Riina Rahuoja

N55: Sirje Kõresaar

Andmed: Kahe Silla klubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles