Galerii Tänavasportlased andsid rannaliivale kerkinud välijõusaalile tuld

Copy

Niipea kui Striidikooli juhendaja Erik Naissaar, Pärnu abilinnapea Varje Tipp ja Pärnumaa spordiliidu esimees Kaie Toobal olid suvepealinna rannasüdames avatud ja sinivalgeks võõbatud välijõusaalis lindilõikamisega ühele poole saanud, tunglesid trenažööride manu noored tänavaspordi fännajad, kes asusid rööbaspuudel ja kangidel hoogsalt street workout’i repertuaari kuuluvaid harjutusi tegema.

“Mulle meeldib väga,” kiitis kangil hooglemist proovinud 13aastane Arro Kivisild, kes tänavaspordi treeningutel käinud poole aasta jagu. “Hea, et siin on liivane ja pehme maapind, kuhu on pehme kukkuda. Hakkan siin käima.”

Pärnu linna kaasava eelarve toel 5000 euroga valminud välijõusaalis on kolm elementi: rööbaspuud, eri kõrgusel kangid ja varbseingi.

Uue välijõusaali rajamise eestvedaja Naissaare sõnutsi saab nende lihtsate vahenditega treenida niisama tõhusalt kui mõnes tavalises jõusaaliski, kui teada, kuidas harjutusi teha.

Street workout on jõusaalitrenniga sarnane treening, kus masinate ja kangide asemel kasutatakse takistusena hoopis oma keharaskust, aga randa püsti pandud atribuutika toel saavad treenida crossfit’erid, kes harrastavad tõhusat intervalltreeningut, ja postitantsijadki.

“Mina olen väga rahul, et Pärnumaal esimene SS Jõulinnakute väljak püsti sai,” ütles Naissaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles