Kossutiim tõi korvialust valvama kogenud leeduka ja sõidab kõrgetasemelisele turniirile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam tõi tiimi 36aastase leeduka Artūras Valeika.
Pärnu Sadam tõi tiimi 36aastase leeduka Artūras Valeika. Foto: Julius Kalinskas

Kui kolm nädalat tagasi ütles Pärnu Sadama korvpallimeeskonna juht Johan Kärp, et 12 meest on koos ja tiim lõplikult koos, siis võta näpust: täna löödi käed Leedu 207sentimeetrise keskmängija Artūras Valeikaga.

36aastane kogenud leedukas mängis viimased neli aastat Rumeenia tippklubis Oradea, kellega mullu võitis FIBA Europe Cupil pronksi ja koduliigas hõbeda.

“Otsisime eesliini kogemust ja kvaliteeti juurde, olen tema tegemisi juba aastaid jälginud ja nüüd tekkis võimalus ta appi kutsuda,” rääkis peatreener Heiko Rannula klubi vahendusel. “Ta on rünnakul väga hea pick and roll’i (kate-kattest mäng, M. P.) mängija. Pole tingimata skoorimasin, aga kindlasti aitab kogu meeskonda oma kogemuste ja mängutarkusega ning teeb teisi paremaks.”

Loots lisas, et Valeika on vanusest hoolimata endiselt liikuv ja atleetlik pallur, kes on võimeline kaitses katma nii pikki kui lühemaid ja kiiremaid. “Artūras on alati professionaalse suhtumisega ja heas füüsilises vormis,” märkis Rannula.

Arvatavasti jookseb Valeika palliplatsile juba sel nädalavahetusel, kui Sadam võrdleb Rakvere kontrollturniiril oskusi Eesti satsidega. Seal ootab pärnakaid kaks matši: mõõduvõtul osalevad kohalik tiim, TalTech ja üks võistkond on veel lahtine.

Esmaspäeval ja teisipäeval pallivad pärnakad kõrgetasemelisel turniiril Leedus Panevėžyses, kus poolfinaalis madistavad Lietkabelisega, kes mullu tegi tuule alla näiteks sealse riigi valitsejale Kaunase Žalgirisele. Teise paari moodustavad Kasahstani tippsats Astana ja lätlaste Ogre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles