Video ja galerii ⟩ Narkokoerad otsivad Jõulumäel läbi nii autosid kui hooneid

Copy

Kitsas tunnel Jõulumäe raja all on otsast otsani täidetud nõukogudeaegsete veokitega. Tunneli lõpus seisva vanglateenistuse bussi sireen hakkab kõrvulukustavalt üürgama ning sinised tuled vilkuma, kuid kollaseid rakmeid kandev väike süsimust maksu- ja tolliameti narkokoer Süsi ei tee teist nägugi, vaid jätkab usinalt ühe veoki juures häälekalt nuuskimist. Aeg-ajalt turtsatab valjult, et ninasõõrmed puhtaks lüüa, ning jätkab oma tööga.

Koerajuht osutab Süsile sõnagi ütlemata kohti, kust otsida ja koer torkab kohemaid oma nina sinna ja paneb haistmisretseptorid tööle. Nad liiguvad paaris ühe sõiduki juurest teise juurde, aeg-ajalt aitab koerajuht koera kabiini, kus usin töö jätkub.

Möödub üks minut, teine minut, viis minutit. Järsku annab koerajuht teada, et koer leidis ühest kabiinist otsitu: väikese pakikese narkootilist ainet, mis oli peidetud istme alla nurka. Möödub veel üks minut teise masina juures, teine leid. Iga kord premeerib koerajuht Süsi väikese maiuspalaga. Sama masina kabiinist leiab kolmandagi uimastikoguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles