Transpordiamet ootab liiklusohutuse auhinna väärilisi

Pärnu Postimees
Copy
Liiklusohutuse auhinnaga tunnustatakse kuni 30 isikut.
Liiklusohutuse auhinnaga tunnustatakse kuni 30 isikut. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Transpordiamet ootab 18. oktoobrini nominente liiklusohutuse auhinnale, millega tunnustatakse isikuid ja organisatsioone, kes  isikliku eeskuju ja tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud liiklushariduse korraldamisel või liiklusohutuse arendamisel.

Liiklusohutuse auhinnaga tunnustatakse kuni 30 isikut, organisatsiooni või sündmust ning see antakse välja kaheksas kategoorias. Varasemate aastatega võrreldes on lisandunud liiklusohutuse vabatahtliku auhind.

“Viimased aastad on seadnud piiranguid nii igapäevase tegevuse kui sündmuste korraldamisel, seetõttu on eriti oluline märgata neid ettevõtlikke ja tublisid inimesi, kes on leidnud võimalusi panustada liiklusohutusse, ja neid tänada,” ütles transpordiameti ennetustöö osakonna ekspert Katrin Kärner-Rebane. “Esimest korda annab transpordiamet välja liiklusohutuse vabatahtliku auhinna paikkondlikult, et tunnustada neid säravaid inimesi, kes vabatahtlikuna on panustanud oma kogukonna heaks, korraldanud eri tegevust ja jaganud teadmisi liiklusohutuse kohta.”

Liiklusohutuse auhinna kategooriad:

  • Liiklusohutuse kohaliku omavalitsuse auhind – üleriigiline.
  • Vastutustundliku ettevõtte auhind – üleriigiline.
  • Liiklusohutuse eeskuju – üleriigiline.
  • Aasta innovatsioon liiklusohutuses – üleriigiline.
  • Liiklusohutuse koostööpartneri auhind – üleriigiline, paikkondlik.
  • Liiklusohutuse sündmuse auhind – paikkondlik.
  • Liiklusohutuse õpetaja auhind – paikkondlik (lasteaedade ja koolide õpetajad, autokoolide õpetajad, liikluskoolitajad ja noorsootöötajad).
  • Liiklusohutuse vabatahtliku auhind – paikkondlik.

Andmed: transpordiamet

Kandidaate võivad esitada kõik asutused, ettevõtted, organisatsioonid ja üksikisikud, täites ankeedi, mille leiab transpordiameti kodulehelt. Ettepanekus tuleb põhjendada, miks peaks just seda inimest, ühendust või sündmust tunnustama. 

Transpordiameti moodustatud komisjon valib välja tunnustuse pälvijad, keda tänatakse pidulikul vastuvõtul 8. detsembril või veebi vahendusel. 

Liiklusohutuse auhinda on välja antud 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles