Tudengid lustivad nädalavahetusel Pärnus

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algavate tudengite talvepäevade üheks meeleolukamaks etteasteks on traditsiooniliselt klubis Mirage toimuv tudengiparoodia.
Täna algavate tudengite talvepäevade üheks meeleolukamaks etteasteks on traditsiooniliselt klubis Mirage toimuv tudengiparoodia. Foto: Ants Liigus

Sel nädalavahetusel toimuvad Pärnus 14. tudengite talvepäevad, mille tõmbenumbriteks on traditsiooniline paroodiaõhtu ja esimest korda toimuv tudengineiu konkurss.

Kolmepäevaseid meeleolukaid talvepäevi sisustavad nagu varasematel aastatel vähem või rohkem sportlikud tegevused. Nii näeb üliõpilasi võtmas omavahel mõõtu rannajalgpallis, vesivõrkpallis, korvpallis, jäähokis, piljardis ja bowling’us. Samuti panevad noored proovile oma oskused turakas, “Aliase” mängus ja pokkeris.

Näidatakse andeid

Tudengipäevade “Talvekad” peakorraldaja Monika Lell rääkis, et linnarahvalegi nähtav peo ametlikum osa algab reedeõhtuse rongkäiguga Tartu ülikooli Pärnu kolledži juurest läbi Vallikääru ja Rüütli tänava Rüütli platsile. “Rongkäigu ees liigub Sütevaka humanitaargümnaasiumi buss ja loodetavasti tulevad kõrgkoolide tudengid rongkäiku oma kooli sümboolikaga,” ütles Lell.

Pärast seda suunduvad noored ööklubisse Mirage, kus toimub tudengipäevade avapidu ja mängitakse ette tudengiparoodia “Süütu talvelõbu”. Varasematel aastatel tudengikabaree nime kandnud üritusel näeb lõbusaid etteasteid ja ilmsiks tulevad üliõpilaste lavalised anded. Lell kinnitas, et oma kavaga lubasid rahva ette tulla Pärnu kolledži töötajad, kelle seast leidvat mõne õppejõugi.

Üritus jätkub lõbusa peoga, millel seab tantsumuusikat DJ Tenno Rattasepp ja samme näitavad vallatud tantsutüdrukud.

Laupäeval on tudengitel kavas tihe spordiprogramm, ent kavast leiab veel seminarid “Tudengifirma – ideest teostuseni” ja “Üliõpilaste võimalused”.

Meeleolukamad sündmused leiavad aset taaskord õhtupoolikul. Esmalt seatakse kolledži juurde üles mõnutelk, milles julgemad saavad võtta sauna ja kahlata hiljem soovi korral lumes.

Õhtul sõidab mööda linna aga traditsiooniline pubibuss, mis stardib kolledži eest ja liigub marsruudil C. F. Hahni pubi – Iiri pubi Sweet Rosie – einela Poisi Eine – kiirtoidurestoran McDonalds Ülejõel asuvasse pubisse Kentuki Lõvi, kus toimub hommeõhtune pidu.

Otsitakse julgeid neide

Kentuki Lõvis on nii tudengi-show kui valitakse esimest korda “Talvekate” ajaloos parim tudengineiu.

Tudengi-show’l tuleb võistkondadel valmistada 2-4 komplekti tänavust tudengivormi. ““Moemajad“ saavad kollektsioonide valmistamiseks kilelindid, käärid, niidi ja nõela,” teadis Kentuki Lõvi juht Urmas Lass. “Valmistada tuleb komplekt, milles tudeng tunneks ennast vormis või siis vormikalt.”

Tudengineiudelt oodatakse konkursil aga nii oskusi kui julgust.

Lelle sõnade järgi pannakse neiud proovile seitsmel konkursil, mille eest jagab žürii neile hindeid. Kes lõpuks kõige kõrgemad punktid kogub, tunnistatakse konkursi võitjaks.

Nii peavad neiud näitama oskusi näiteks joomises, akrobaatikas ja sõnade seadmises. “Julgustüki voorus peavad tüdrukud võtma ära nii palju riideesemeid, kui nad söandavad,” lisas Lell.

Korraldaja sõnade kohaselt peab tudengineiu konkursi võitja olema valmis esindama nii oma kooli kui talvehingust.

Muusikalise poole eest vastutab peol Kihnu saarelt pärit ansambel Kentukid.

Tudengite talvepäevad lõpevad pühapäeval, kui hommikul tuletavad üliõpilased kolledžis fotode ja filmikaadrite abil meelde, kuidas kaks päeva möödusid.

Pärast seda toimub Munamäel kelguralli, millel osalevad kolmeliikmelised tiimid peavad ehitama etteantud materjalidest ise kelgu ja sellega Munamäe tipust alla sõitma.

Korraldajad ootavad tudengite talvepäevadele vähemalt 300 osalejat.

Enamik tudengeid tuleb suvepealinna kokku Pärnust, Tartust, Tallinnast ja Viljandist. Traditsiooniliselt leiavad “Talvekatel” osalejad öömaja Pärnu kolledži ruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles