Blogi ja galerii ⟩ Pärnu Sadam tuli suurest kaotusseisust välja, mängust kujunes tõeline triller

Pärnu Postimees
Copy

FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri võõrustav Pärnu Sadam mängis avaveerandi sarja mulluse tšempioni Iisraeli Ness Ziona Ironiga tasavägiselt, kaotades vaid punktiga, 21:22. Teises vaatuses pääsesid vastased aga jooksma ja võitsid poolaja 45:29. Teine poolaeg oli esimesega võrreldes aga nagu öö ja päev: Pärnu võitles äärmiselt südilt ja kaotas trilleri napilt, 82:86.

Eelvaade:

Eile oli kodumeeskond veerandfinaalis Austria klubi Viini GGMT vastu enne viimast veerandit 11punktises kaotusseisus, kuid võitis viimase vaatuse 26:10 ja kogu mängu 72:67.

Viimasel veerandil haaras initsiatiivi mängu passiivselt ja ebakindlalt alustanud Sadama mängujuht Kasey Hill, kes ainuisikuliselt tegi 10:0 spurdi ja tõi Pärnu satsi mängu tagasi.

Kodumeeskonna peatreener Heiko Rannula ütles pärast lahingut, et Hill peabki olukordi tekitama: selleks ameeriklane siin on.

Rannula möönis, et eilne mäng oli äärmiselt rabe. Samal ajal tõdes ta, et septembris ei peagi kõik sujuma, nii nagu tahaks: hooaja alguses otsitaksegi veel oma mängu. Ta märkis, täpselt samad mured kimbutavad vastaseidki.

Kuigi Pärnu sõdis tugeva Viini klubiga hullumoodi, uskus Rannula vahetult pärast eilset triumfi, et satsil on teiseks mänguks püssirohtu küll. “Sellise publikuga pole võimalik väsida,” märkis ta. “Niisugust atmosfääri pole ma Pärnus ega mujalgi aastaid tundnud.”

Rannula toonitas, et Pärnul on pingil veel mängijaid. Ta tunnistas, et eile tuli minna kindla peale.

Kõneldes sihist poolfinaalis, jäi Rannula diplomaatiliseks, avaldades, et eesmärk on mängida nii hästi, kui saab. Eile õhtul asus tiim turniiri teise vastasega konkreetsemalt tegelema. Rannula avaldas, et temal oli pilt juba varem ees, kuid enne avamängu ta oma hoolealuseid selle teabega veel ei koormanud.

“Me läheme võitma!” lausus aga Pärnu Sadama mängija Mihkel Kirves, nii et silmgi ei pilkunud. “Väiksemat eesmärki ei saa endale seada.”

Niisamuti lubas lahingut andma minna meeskonna juht Johan Kärp.

FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniir Pärnu spordihallis

Veerandfinaal:

Pärnu Sadam - Viini GGMT (Austria) 72:67

1. poolfinaal:

Nicosia Keravnos (Küpros) - Porto (Portugal) 58:70

2. poolfinaal:

Ness Ziona Ironi (Iisrael) - Pärnu Sadam 82:86

Finaal:

Porto (Portugal) - Ness Ziona Ironi (Iisrael) (Mäng algab reedel kell 20.)

Oktoobri keskel algaval põhiturniiril mängib 32 klubi, neist kuus selguvad kvalifikatsiooniturniiridel. Peale Pärnu toimuvad valikmängud sel nädalal Hollandis Groningenis, Bulgaarias Sofias ja Venemaal Krasnojarskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles