Galerii Mitu inimelu päästnud politseikoerad läksid pensionile (2)

Karl Hütt
, reporter
Copy

Täna saatis Lääne prefektuur Pärnus pidulikult pensionile kolm teenistuskoera: Willy, Olari ja Vahva. Need kolm Belgia lambakoera on oma pika karjääri vältel aidanud leida keelatud aineid, kadunud või eksinud inimesi ja kinni pidanud ohtlikke kurjategijaid. Tänutäheks tubli töö eest teenisid koerad suure kondi, mida kohe maitsma asusid. 

Pärnu politseijaoskonna koerajuht Ene Miil rääkis, et kümneaastane Willy, kes teenistuses olnud 2010. aasta detsembrist, on karjääri kestel saavutanud mitu suurt töövõitu. 

Kohe meenus Miilile kaks sündmust, kus vaid tänu Willyle on õigeks ajaks inimesele appi jõutud. “Esimese juhtumi puhul olime just Vändrast uude piirkonda, Pärnusse tööle tulnud ja kolmandal tööpäeval saime väljakutse Laadi kanti, kus oli kaduma läinud mees, kelle elu võis olla ohus,” selgitas Miil olukorda ja täpsustas, et otsingud kestsid pimedas peaaegu tund aega. “Ühel hetkel võttis Willy mehe kodukoha lähistel jälje üles, pööras järsult tee pealt tihedasse metsa ja haugatas, ” meenutas Miil. Lisades, et tervislik seisund poleks lubanud mehel omal käel  metsast välja tulla. Samuti olnuks teda koera abita leida väga keeruline. “Sellised töövõidud teevad südame soojaks,” sõnas koerajuht. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles