Uuring Liivi lahes annab vastused varasemalt vastuseta jäänud küsimustele

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Keskkonnamõjude hindamisel võetakse tähelepanu alla ka kalastik, mis esmastel uuringutel oli jäetud tähelepanuta.
Keskkonnamõjude hindamisel võetakse tähelepanu alla ka kalastik, mis esmastel uuringutel oli jäetud tähelepanuta. Foto: Lauri Mutso

Liivi lahte Kihnu saare ümbrusse Eesti Energia planeeritava suure meretuulepargi arendus on jõudnud etappi, kus algab selle püstitamisest ja töötamisest tekkivate mõjude uurimine.

Liivi lahe meretuulepargiga seotud keskkonnamõjusid hakkab hindama infrastruktuuri-, planeeringute ja keskkonnavaldkonna konsultatsiooniettevõte Skepast & Puhkim. “Seal on väga palju keskkonnauuringuid ja -teemasid, mida me peame analüüsima ja andma hinnangud, kuidas see avameretuulepark üht või teist keskkonnavaldkonda mõjutab,” ütles juhatuse liige Hendrik Puhkim.

Uurida kavatsetakse, kuidas tuulepark hakkab mõjutama linnustikku, kalastikku, mereimetajaid, nahkhiiri, merepõhja elupaiku, setteid, inimkeskkonna poole pealt müra levikut Kihnu saarele ja Häädemeestele, aga sedagi, kuidas tuulikud visuaalselt mõjuma hakkavad. “Seal on pikk nimekiri spetsiifilisemaid keskkonnateemasid, mida mõju-uuring käsitleb. Eriti midagi sealt välja  ei jää,” lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles