Lugejakiri ⟩ Hüsteeriku mõtteid sünnitustoast

Pärnu Postimees
Copy
Nüüd, kui laps käes, tänavad värsked vanemad südamest Pärnu haigla personali.
Nüüd, kui laps käes, tänavad värsked vanemad südamest Pärnu haigla personali. Foto: Shutterstock

Et septembriõhtul puhkenud rohelist värvi lootevetega saab alguse senise elu hirmsaim ööpäev, ei osanud meist kumbki oodata. Nagu ikka: jumal naerab, kui inimene teeb plaane. Lapse väljahingamisest, ­keha ja mõistuse koostööst, küll-­keha-teab-mida-ta-teeb-kindlustundest, naise ­ürgsest jõust ja mis-see-siis-ära-ei-ole-mõtteviisist võis tol nädalavahetusel vaid unistada.

Umbes 18tunnist ja erakorralise keisrilõikega lõppenud katsumust aitasid üle elada Pärnu haigla imelised profid, tänu kellele on maailmas üks ­armastuse vili juures.

Peab ikka olema ohtralt kannatust ja headust, tugev närvikava ja suur armastus töö vastu, et tekitada hüsteeritsema kippuvas sünnitajas, kes tahtnuks endale sealsamas otsa peale teha, ja kogu ­sellesse virvarri kistud pabistavas tugiisikus tunne, et nad on hoitud, neist hoolitakse ja peetakse lugu, keegi ei taha neid piinata. Asjatu oli ka hirm, et spetsialistid teevad liinitööd: kogetu kinnitas täpselt vastupidist. Kui ühtpidi ei saanud, proovisime teistpidi, kui naapidi ei saanud, leiti kolmas ja neljas moodus lootuses, et ehk sobib just see.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles