Följeton ⟩ Kallis elekter

Copy
Kaur Rasmus Tammelaan
Kaur Rasmus Tammelaan Foto: Andres Adamson

“Ma olen sunnitud teile ütlema “tere”,” teatas Jüri Ratas tundmatule vastuliikujale riigikogu koridoris kõlaval häälel, tõstes intonatsiooni just lause lõpus. Vastuliikujat oli tõesti keeruline ära tunda. Kui mitte võimatu, sest voolu riigikogus lihtsalt polnud.

Traagiline sündmuste jada sai alguse, kui Jüri Ratase haamrilöök oli tabanud seaduse jõustumise kinnituseks lauda. Siiski oli Ratase veendumus lauast teda alt vedanud, sest laua asemel oli ta haamriga ­pihta saanud ühele looklevale kaablile laua kõrval.

Saal jäi tummaks, ainult Kalle Grünthal tagapingist ­hõikas, et tema võib telefoniga valgust näidata. Kuna Grünthal arvas, et riigikogu esimees teda ei usu, demonstreeris riigikogulane oma sõnade kinnituseks ­sedasama funktsiooni. Kuna ta oli kindel, et härra riigikogu esimees ei pruugi üldse uskuda, et tema telefon suudab filmida ja pildistada, ei raisanud ta aega nende faktide suusõnalisele mainimisele, vaid otsustas selle kõige tõestuseks ise filmima ja pildistama hakata. Ja et ope­raatoritöö ei jääks ühekülgseks, jõudis ta otsusele, et filmida võiks ka koridoris. Olgugi et ­koridoris oli kottpime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles