Graafik Koroonaviiruse tõttu on Pärnu haiglas imik, üks nakatunuist suri

Copy
Pärnu haiglas arstide hoole all 22 koroonaviirusega haigestunut.
Pärnu haiglas arstide hoole all 22 koroonaviirusega haigestunut. Foto: Tairo Lutter

Viimasel ööpäeval suri Pärnu haiglas 85aastane koroonaviirusesse nakatunud naine.

Tänahommikuse seisuga on Pärnu haiglas arstide hoole all 22 koroonaviirusega nakatunut. Kuus neist on vaktsineeritud. Kohaliku ravila noorim koroonapatsient on alla aasta vanune laps ja vanim 89aastane.

Möödunud ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 436 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 105 ehk 24,1 protsenti. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on nüüd 1098, veel kõrgem on nakatumine Põlva (1404) ja Jõgeva (1280) maakonnas.  

Terviseameti Lääne regiooni vaneminspektor Lea Kiis rääkis, et Pärnumaal on praegu üheksa aktiivset kollet. Neist viis haridusasutustes, üks peres, üks raviasutuses ja kaks seotud muu tegevusega.

Kiisi väitel on haigestumine suurim kooliealiste ja seejärel tööealiste seas. “Vanemaealiste haigestumise tase õnneks ei ole kõrge,” lisas ta. 

Vaneminspektor tõdes, et haigestumine on tõusuteel kogu Eestis ja tõenäoliselt jätkab kasvu Pärnumaalgi.

Pärnumaa COVIDi-vastase vaktsineerimise koordinaator Karmen Vesselov nentis, et vaktsineerimistempo on Pärnus nii nagu kõikjal Eestis: pidur on peal. “Kahjuks on nii, et nakatumine tõuseb ja eks me selle immuunsuse ükskord saavuta kas siis valusalt läbipõdemise kaudu või vähem valuliselt, vaktsiiniga,” ütles Vesselov.  Tema sõnutsi on vaktsineerimistempo ühtviisi madal igas vanuserühmas. Kui veel mõni nädal tagasi oli Pärnumaal esmase vaktsiinidoosi saajaid 300 ringis, siis viimasel nädalal on endale esimese süsti teha lasknud 200 inimese ümber. “Inimesed ei ole kõik vastu, seal on neidki, kes natuke veel pelgavad ja tahavad selgitust saada,” selgitas Vesselov. Tema väitel on lahendus teha teavitustööd, eelkõige pakkuda ettevõtetes nõustamisteenust ja kohapeal selgitada, mis vaktsiini sees ikkagi on. 

Hommikuse seisuga on Eesti haiglates 230 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest kaitsesüstimata on 163 ehk 70,9 protsenti ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 67 ehk 29,1 protsenti. Ööpäevaga suri neli nakatunut. 

Viimase 24 tunni jooksul analüüsiti 6835 koroonatesti, millest 1046 osutus positiivseks. Positiivse vastuse saanutest oli 714 vaktsineerimata ja 332 lõpetatud kuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles