Järelvaadatav ⟩ Volletiim kaotas Selverile ja jäi ilma kahest põhimehest

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi lõpuks Tallinna Selveri kindlat paremust tunnistama.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi lõpuks Tallinna Selveri kindlat paremust tunnistama. Foto: Marko Saarm/Sakala

Pärnu võrkpalliklubi meeskond kaotas vahetult enne Balti ühisliiga kodumaist põhimõttelist vastasseisu Tallinna Selveriga ühe oma rünnakuliidri ja mängus teisegi põhimehe ning pidi paljulubavast avageimi võidust hoolimata pealinlaste kindlat paremust tunnistama.

Enne kohtumist tabas Pärnu tiimi halb uudis: temporündajal Toms Švansil tuvastati koroonaviirus ja nii pidid pärnakad panema registreerimislehele vaid üheksa nime.

Hoolimata tagasilöögist näitas suvepealinna sats avageimis ilusat mängu ja kasutas oskuslikult ära vastase eksimused ning hoidis kogu geimi vältel mõnepunktilist edu. Veidi ärevaks läks lõpupunktide mängimisel, kui tabloo näitas Pärnu meeskonna 24:17 eduseisu. Oliver Orava serviseeria järel kahanes see 24:21-le, aga peatreener Avo Keele teine mõtlemisaeg pani lõpuks vastaste pallingukahuri eksima.

Teiseski geimis oli punkt punkti lahingut geimi keskpaigani, aga otsustavate punktide mängimisel olid paremad Selveri mängijad ja protokolli läks nende tiimi 25:20 võit.

Järgmises kahes geimis Pärnu meeskonna mäng lagunes ja Selver teenis võidud numbritega 25:20 ja 25:18. Pärnakaid tabas kolmandas geimis teinegi tagasilöök, kui nurgaründaja Tony Tammiksaar jalale viga tegi ja pidi platsilt lahkuma.

Pärast kohtumist antud intervjuus ei osanud Pärnu meeskonna teine nurgaründaja Boris Žukov öelda, kui tõsine meeskonnakaaslase vigastus on, kuid ta märkis, et Tammiksaar tegi kuuldavasti haiget Achilleuse kõõlusele.

Žukov oli ka Pärnu tiimi suurim punktitooja, kelle registrisse kanti 16 silma. Diagonaalründaja Markus Uuskari arvele jäi 15 punkti. Ukrainlasel oli rünnakuefektiivsus 43 protsenti, Uuskaril 30.

Meeskonna rünnakute realiseerimise näitaja oli vaid 31 protsenti, mis jäi Selverile selgelt alla (43 protsenti). Selveri ridades säras Denis Losnikov, kes panustas võitu 18 punktiga.

Pärnu meeskonna pallingute vastuvõtuprotsent oli 55, vastastel 52. Servivigu kogunes Pärnule 15, Selverile 17. Serviässasid kanti pärnakate kontole kaks, pealinlastel viis. Blokiga teenis Pärnu sats kümme punkti, konkurendid 12.

Pärnu meeskonnal on nüüd ühisliigas kirjas võit ja kaotus.

Meie meeste järgmine mäng on nädala pärast Leedus Gargždai Amber-Arlangaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles