TASKUHÄÄLING ⟩ Kuidas tegutsemine ainult südame, mitte mõistuse järgi on mõjunud 110aastasele Endla teatrile?

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saates olid ajakirjanik Anu Jürissoni külaliseks Endla teatrijuht Roland Leesment ja teatri loominguline juht Ingomar Vihmar.
Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saates olid ajakirjanik Anu Jürissoni külaliseks Endla teatrijuht Roland Leesment ja teatri loominguline juht Ingomar Vihmar. Foto: Grete-Liisa Sihver

Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” seekordses saates arutlesid Endla teatri loominguline juht Ingomar Vihmar ja teatrijuht Roland Leesment ning ajakirjanik Anu Jürisson kodulinna 110 aasta juubelit tähistava teatri üle.

“Tunne on äge! Ja ilmselt põhjusega äge,” märkis teatrijuht Roland Leesment küsimuse peale, mis tunne on nii vanaks saada.

“Jaa, mul on ka täitsa tipp-topp,” kinnitas loominguline juht Ingomar Vihmar. “Kui ma oleksin ise päris algusest peale 110aastane endlalane, siis ma oskaksin rohkem öelda. Teatri sünnipäev paraku on selline, kus kõik inimesed on poole pealt tulnud, aga tunne on pidulik.”

Taskuhäälingu saates võeti jutuks kõikvõimalikud üle sajandi vanust teatrit puudutavad teemad.

Kuidas on pärnakatel õnnestunud oma kodulinnas moodustada Eesti parimate näitlejatega püsitrupp ja kuidas on atmosfääri loomiseks kasutanud Pärnu teatri juhid nii südant kui intuitsiooni?

Mida ikkagi arvata roppude sõnade kasutamise lubamisest teatrilaval või kas kunagi võiksid Endla teatri saaliski olla suured kinotoolid? Sellest ja muustki kuulake Endla teatrile pühendatud taskuhäälingu saatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles