Galerii ⟩ Motosportlased panid Vilaski maratonil hooajale väärika punkti

Joel Kukk
Copy
Väsimatu Toivo Nikopensius võttis lõppenud hooajal  omaealiste seas nii kestuskrossidel kui enduurodel kõik, mis võtta oli.
Väsimatu Toivo Nikopensius võttis lõppenud hooajal  omaealiste seas nii kestuskrossidel kui enduurodel kõik, mis võtta oli. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa võidusõitjad teenisid Valgamaal Vilaski rajal kestuskrossi Eesti meistri- ja karikasarja finaaletapil viis esimest, kuus teist ja kaks kolmandat auhinda. Hooaja kokkuvõttes kuulus meie motosportlastel tosin pjedestaalikohta.

Kaherattaliste tsiklite taltsutajate kaks tundi kestnud võidukihutamisel pani oma paremuse maksma Andero Lusbo Kagu motoklubist, teiseks tuli Sõmerpalu motomees Kaarel Tilk ja kolmas oli Tanel Rauk klubist RXT. Liidriga samal ringil sai finišilipu veel vaid pärnakas Marek Künnapas. Üldarvestuses olid 2021. aasta kolm paremat Rauk, Künnapas ja tema tiimikaaslane Mati Nuut.

Klassi E1 konkurentsis teenis Künnapas Tilga järel teise auhinna ja kolmanda koha sai Romeo Pikand Viljandist. Hooaja kokkuvõttes pärjati Eesti meistriks Vilaskis kuuendana lõpetanud Allar Keerme Jõhvist, vähem kirkad medalid tulid Pärnu motoklubisse: hõbeda võitis Mart Mandel ja pronks kuulus Künnapasele.

Enduuros võitis nii finaaletapi kui meistrivõistluste esikoha Jõhvi motosportlane Riho Keerme, hõbemedal riputati Paikuse klubi esindava Jarmo Lehiste kaela ja pronksi pälvis Märt Heinlik Tihemetsast.

40aastaste seenioride seas oli Vilaski rajal kiireim Avo Ärm Kohilast, teise auhinna vääriliselt sõitis Aivo Rabbi Paikuselt ja kolmandaks tuli Reio Engman Haapsalust. Eesti meistrikulla võitis Ärm, hõbeda teenis Rabbi ja pronksile tuli Eerik Hein Sõmerpalust.

Eesti karikasarjas võistelnud üle 50aastaste klassis oli taas kiireim Paikuse motoklubi krossiäss Toivo Nikopensius, kes edestas lähimat jälitajat Argo Laheranda Läänemaalt üle ringiga, ja kolmas oli võitja klubikaaslane Tony Võsanurm. Hooaja kokkuvõttes pärjati karikavõitjaks kõigil viiel etapil esimesena finišisse kihutanud Nikopensius, pjedestaali teisele astmele kutsuti  Laherand ja kolmandaks tuli Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov.

Õrnema soo motosportlaste omavahelises arveteklaarimises piisas 19aastasel Paikuse motoklubi neiul Agnes Võsanurmel finaaletapi kolmandast kohast, et võita Otepää piiga Karleen Randvere ja sõmerpalulanna Celiin Jõesaare ees Eesti karikas.

Hobisõitjate B-klassis nautis nii viimasel maratonil kui aasta kokkuvõttes võidurõõmu pärnakas Mati Nuut. C-klassis kihutas Aron Annerviek Pärnu motoklubist hõbedale ja pronksi teenis klubikaaslane Raido Kiisk.

19aastane Agnes Võsanurm krooniti õrnema soo Eesti karikavõitjaks.
19aastane Agnes Võsanurm krooniti õrnema soo Eesti karikavõitjaks. Foto: Rauno Kais

D-klassis tuli Pärnu võidusõitja Mark Tori Vilaskis teiseks ja karikasarjas pälvis teise autasu Argo Põder. Beginner’ite konkurentsis pani viimasel võidusõidul oma paremuse maksma pärnakas Risto Vanatoa. Lühemal rajal võistelnud poiste 65 ccm klassis võitis hooaja kokkuvõttes esikoha Pärnu motoklubi tulevikulootus Leslie Puller.

Neljarattaliste tsiklite poolteist tundi kestnud maratonil oli ATVde klassis kiireim Toivo Kaarna Paikuselt. Quadracer’ite meeskonnasõidus kihutas pjedestaali kõrgeimale astmele Pärnu motoklubi duo Rainer Palu ja Karmo Sturm.

„Karmide koroonapiirangute tõttu jäi äsjalõppenud hooaeg senistest tunduvalt kahvatumaks,” rääkis Eesti karikasarja kestuskrossidel ja enduurodel oma paremuse veenva ülekaaluga maksma pannud Nikopensius. „Lätlasi, leedukaid ja soomlasi võis Eesti võistlustel vaid haruharva kohata ja seetõttu oli konkurents paljudes klassides üsna lahja. Paraku jäeti tänavu ära nii Balti meistrivõistlused kui naabrite tšempionaadid. Jääb loota, et hull olukord enam hullemaks ei muutu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles