Graafik ⟩ Haiglaravi vajab rekordarv koroonapatsiente

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla. Foto on illustratiivne.
Pärnu haigla. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Haiglaravi vajajate arv tõuseb: kui veel möödunud nädalal oli Pärnu haiglas 35 koroonaviirusega nakatunut, siis tänahommikuse seisuga vajab arstide hoolt juba 54 nakatunut, mis on pandeemiaaja rekord.

Ravil olijatest on noorim ühekuune, vanim 94aastane. Intensiivravi vajab kaks inimest, kellest üks on juhitaval hingamisel.

Möödunud nädala lõpus suurendas kohalik ravila koroonapatsientide vastuvõtmise võimekust, avades COVIDi üldvoodeid peale seitsmenda korruse ka korrus allpool. Peale selle on ravila täielikult lõpetanud plaanilise statsionaarse ravi kõigil sisehaiguste erialadel, sellest nädalast vähendatakse plaanilist kirurgilist ravigi.

Möödunud nädalal andis positiivse koroonaproovi 987 pärnumaalast, ülemöödunud nädalal aga saja võrra vähem – 886. 

Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on 2174, sellega asub kodu­maakond kogu riigis teisel kohal, meist kõrgem on see näit vaid Põlva maakonnas (2232). 

Tänase seisuga vajab Eestis haiglaravi 516 koroonaviirusega nakatunut, kellest 70 protsenti on vaktsineerimata. 

Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 56,4 protsenti, Pärnumaal on kaitsepoogitud 55 protsenti elanikest.

Pärgviiruse ohjamiseks kehtivad tänasest karmimad piirangud. Näiteks ei kehti negatiivne koroonatest enam COVIDi-tõendina, ehk korraldatud tegevustest saavad osa võtta ainult vaktsineeritud või haiguse läbipõdenud inimesed. Niisamuti ei piisa enam avalikus ruumis suu ja nina katmisest, vaid tuleb kanda maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles