Graafik ⟩ Nakatunute arv tegi kuuga gasellihüppe

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Jätkuvalt levib koroonaviirus enim haridustemplites.
Jätkuvalt levib koroonaviirus enim haridustemplites. Foto: Sille Annuk

Kui septembris sai positiivse koroonaproovi 1150 pärnumaalast, siis oktoobris kasvas nende hulk üle kolme korra: 3949ni.

Terviseameti meedianõunik Merilin Vernik märkis, et Pärnumaal on peamiselt kolded õppeasutustes, peale nende peredes, raviasutuses ja töökohas.

Eemisel nädalal kasvas Pärnumaal nakatumine igas vanuserühmas. Suurima tõusu tegi 75–79aastaste ja kuni nelja-aastaste laste nakatumiskõver. Jätkuvalt levib viirus hoogsalt viie- kuni üheksa-aastaste ja kümne- kuni 14aastaste ehk kooliiõpilaste seas, kes omakorda kannavad nakkust edasi vanematele. 

Tänahommikuse seisuga on Pärnu haiglas 45 COVID-19- patsienti, kellest vaktsineeritud on 16. Noorim arstide hoolt vajaja on 32- ja vanim 99aastane. Intensiivravis juhitaval hingamisel on kaks patsienti. 

Möödunud nädalavahetusel suri kohalikus ravilas kaheksa koroonasse nakatunut. Neist noorim 57aastane naine.

Läinud ööpäeval andis positiivse koroonaproovi 176 pärnumaalast. Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 elaniku kohta on meie maakonnas 2460, jäädes alla vaid Põlvamaa näitajale (2722).

Kogu Eestis on kaks vaktsiinidoosi saanud 57 protsenti rahvastikust, Pärnumaal on kaitsepoogitud 55,8 protsenti elanikest. Seejuures on kodumaakonna kaitsesüstimisnumbrid pärast valitsuse kehtestatud piirangute karmistumist suurenenud: kui veel paar nädalat tagasi tuli Pärnumaal esmast vaktsiinidoosi saama vaevu 200 inimest nädalas, siis möödunud nädalal sai esimese süsti üle 700 elaniku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles